Ogbono Soup pálmaolajjal, gazdag fűszeres leves húsokkal és friss spenóttal

Ogbono Soup pálmaolajjal

Az Ogbono leves a nigériai konyha egyik legismertebb étke, amelyet gazdag húsokkal és fűszeres pálmaolajjal készítenek. A leves egyedi jellege az Ogbono mag hozzáadásával alakul ki, amely egy sűrítő anyagként szolgál, így a leves igazán krémes és gazdag lesz. Képzeld el, ahogy a pálmaolaj és a füstölt hal íze összefonódik, miközben a friss koriander és spenót feldobja a fogást. Ez a leves remek választás ünnepi étkezésekhez vagy egy családi vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Ogbono mag
3 ek. Pálmaolaj
1000 ml Víz
300 g Marhahús
300 g Csirkehús
1 db Füstölt hal
1 ek. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Pörkölt hagyma
1 cm Gyömbér
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
150 g Friss spenót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és csirkehúst vágd kisebb darabokra. A füstölt halat is készíts elő, ha szükséges, távolítsd el a csontokat.

    A húsokat érdemes egyenletes méretűre vágni, hogy egyformán főjenek.

    2

    Tedd a húst egy nagy lábasba, öntsd fel vízzel, és kezd el főzni. A húsokat ízesítheted sóval és borssal, majd hagyd, hogy a hús megpuhuljon.

    A húsokat először hideg vízbe tedd, így könnyebben kihozhatod az ízét a főzés során.

    3

    Közben pörköld meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben a pálmaolajjal. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá a reszelt gyömbért és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze.

    A gyömbért és a fűszerpaprikát mindig a hagyma után tedd hozzá, hogy a fűszerek teljesen kiadják az ízüket.

    4

    Miután a hús megpuhult, add hozzá a pörkölt hagymás keveréket a leveshez, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sok lé van a levesben, egy kis mennyiséget le is önthetsz, hogy sűrűbb legyen.

    5

    Ezután szórd bele az Ogbono magot, és alaposan keverd el, hogy a leves sűrűsödjön. Főzd tovább 15-20 percig.

    Az Ogbono magot mindig finoman kell bekeverni, hogy ne maradjon csomós a leves.

    6

    A füstölt halat is tedd bele a levesbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Tedd hozzá a friss spenótot és a koriandert is, majd főzd további 5 percig.

    A spenótot ne főzd túl, hogy megtartsa friss zöld színét és tápanyagtartalmát.

    7

    Amikor a leves elkészült, tálald melegen. Tálalás előtt ízesítheted egy kis extra korianderrel vagy lime levével.

    A lime levét a végén tedd hozzá, hogy friss, savanykás ízt adjon a levesnek.