Oi Sobagi, koreai fűszeres uborka szójaszószban és szezámmaggal

Oi Sobagi

Az Oi Sobagi egy klasszikus koreai étel, amelyet friss uborkával készítenek. A fűszeres szójaszósz és a szezámolaj gazdag ízvilágot ad a ropogós uborkának. A koreai konyhában az uborka fontos szerepet kap, mivel frissítő és könnyű étkezésként szolgál, különösen a nyári hónapokban. Az Oi Sobagi egyszerűen elkészíthető, de az ízek gazdag kombinációja valódi ínycsiklandó élményt nyújt. A levesek és főételek mellett tökéletes köretként szolgál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Uborka
3 gerezd Fokhagyma
2 db Piros chili
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag
1 tk. Cukor
200 ml Víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkákat mosd meg alaposan, majd vágd le mindkét végét. Készíts kisebb méretű darabokat, vagy vágd félbe őket hosszában, hogy könnyen megtölthesd.

    Ha az uborka túl vastag, félbe is vághatod, hogy a töltelék jobban beférjen.

    2

    A fokhagymát és a piros chilit apróra vágd fel. Tedd félre.

    A piros chili mennyisége szabályozható, ha nem szeretnéd túl csípősre, kevesebb chili is elegendő.

    3

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, cukrot és sót. Add hozzá a felaprított fokhagymát és chilit, valamint a szezámmagot.

    A keveréknek jól el kell keverednie, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    4

    Az uborka darabokat helyezd egy tálba, és öntsd rá a szójaszószos keveréket. Jól keverd össze, hogy minden uborka darab átvegye a fűszeres ízeket.

    Tálalás előtt érdemes pihentetni 15-30 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    A kész Oi Sobagit tálald frissen, és élvezd a fűszeres uborka ízét.

    A friss uborka ropogós textúrája és a fűszeres szósz tökéletesen kiegészítik egymást.