Okara muffin tálalva frissen sütve

Okara muffinban

Az okara muffin egy különleges és tápláló édesség, amely szója hulladékából, az okarából készül. Az okara egy tápanyagdús melléktermék, amely a szójatej készítése során keletkezik. A muffinokat nemcsak finomnak találhatjuk, hanem egészséges alternatívát is adhatunk a hagyományos süteményekhez. A pörkölt okara egyedi ízt ad a tésztának, míg a muffinok könnyű és légies állagúak maradnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Okara (szója darálék)
150 g Búzaliszt
100 g Cukor
100 ml Tej
1 db Tojás
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy muffin formát bélelj ki papírral vagy enyhén vajazd ki.

    A sütő előmelegítése segít a muffinok egyenletes sütésében.

    2

    Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: búzalisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és sót.

    A száraz hozzávalók előre történő keverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban add hozzá az okarát, tojást, tej és olívaolajat. Keverd össze alaposan.

    Az okara ad egy extra tápanyag- és rosttartalmat a muffinoknak.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverd össze, amíg a tészta sima és egynemű nem lesz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert így a muffinok keménnyé válhatnak. Csak annyira keverd, amíg minden összetevő elvegyül.

    5

    Töltsd meg a muffin formákat a tésztával úgy, hogy 2/3-ig legyenek. Süsd 20-25 percig, amíg a muffinok aranybarnák lesznek, és egy fogpiszkálóval átszúrva tisztán jön ki.

    A sütés közbeni figyelem fontos, mert minden sütő másképp működik. Ha szükséges, teszteld a muffinokat egy fogpiszkálóval.

    6

    Vedd ki a muffinokat a sütőből, és hagyd őket 5 percig hűlni a formában. Ezután tedd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    Ha a muffinok túl melegek, túl puha lesz a szerkezetük. Hagyj nekik időt a hűlésre, hogy a textúra megfelelő legyen.