A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy muffin formát bélelj ki papírral vagy enyhén vajazd ki.
A sütő előmelegítése segít a muffinok egyenletes sütésében.
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: búzalisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és sót.
A száraz hozzávalók előre történő keverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban add hozzá az okarát, tojást, tej és olívaolajat. Keverd össze alaposan.
Az okara ad egy extra tápanyag- és rosttartalmat a muffinoknak.
Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverd össze, amíg a tészta sima és egynemű nem lesz.
Ne keverd túl a tésztát, mert így a muffinok keménnyé válhatnak. Csak annyira keverd, amíg minden összetevő elvegyül.
Töltsd meg a muffin formákat a tésztával úgy, hogy 2/3-ig legyenek. Süsd 20-25 percig, amíg a muffinok aranybarnák lesznek, és egy fogpiszkálóval átszúrva tisztán jön ki.
A sütés közbeni figyelem fontos, mert minden sütő másképp működik. Ha szükséges, teszteld a muffinokat egy fogpiszkálóval.
Vedd ki a muffinokat a sütőből, és hagyd őket 5 percig hűlni a formában. Ezután tedd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Ha a muffinok túl melegek, túl puha lesz a szerkezetük. Hagyj nekik időt a hűlésre, hogy a textúra megfelelő legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.