A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük egy tálban.
A tojásokat akkor verjük habosra, ha jól elkeveredtek a cukorral, hogy a sütemény könnyű és puha legyen.
Add hozzá a tej és az olívaolaj keverékét, és jól keverd össze.
A tej és olívaolaj keverékét fokozatosan add hozzá, hogy a tészta ne legyen túl híg.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és az aprított mandulát.
A mandula finomra aprítása segít abban, hogy egyenletesebben szétoszoljon a tésztában.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, majd jól keverd össze.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.
Az okarát is keverd bele a tésztába, és alaposan dolgozd össze.
Az okara extra rostot ad a süteményhez, így ez az étel egészségesebb alternatívát kínál.
Öntsd a tésztát egy sütőformába, és süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig.
A sütemény akkor van kész, amikor a teteje aranybarnára sül, és egy fogpiszkálóval beledugva nem ragad rá tészta.
Miután a sütemény kihűlt, szeleteld fel és tálald.
A sütemény frissen tálalva a legfinomabb, de egy éjszakás pihenés után az ízek még jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.