Egy tálban keverd össze a lisztet és a vizet, majd add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
Használj szitált lisztet a csomók elkerülése érdekében. A tészta állaga legyen sűrű, de folyékony.
Add hozzá az aprított káposztát és újhagymát, majd óvatosan forgasd bele a masszába.
A káposztát vágd vékony csíkokra, hogy könnyen átsüljön. Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta kemény lesz.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleöntöd. Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat.
Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és lapítsd le kör alakúra.
A palacsinta legyen kb. 1-1,5 cm vastag.
Helyezz 2 szelet bacon-t a tetejére, és süsd 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz.
A bacon helyett használhatsz más húsfélét is, például sertéshast vagy garnélát.
Fordítsd meg a palacsintát, és süsd a másik oldalát is további 3 percig.
Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, hogy ne essen szét.
Ha mindkét oldala megsült, tedd egy tányérra, és kend meg okonomiyaki szósszal és majonézzel.
Az okonomiyaki szósz helyett használhatsz worcestershire szószt is.
Szórd meg bonito pehellyel és aprított nori-val a tetején.
A bonito pehely és a nori alga jellegzetes ízt ad az okonomiyaki-nak.
Tálald frissen, és élvezd az autentikus japán ízvilágot.
Tálaláskor kínálhatsz hozzá pácolt gyömbért (gari) is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.