Okonomiyaki japán palacsinta tálalva

Okonomiyaki

Az Okonomiyaki egy tradicionális japán street food étel, amelyet gyakran \'japán pizzának\' is neveznek. Eredete Oszakából és Hiroshimából származik, ahol a helyi változatok eltérhetnek. A tészta alapja liszt, tojás és káposzta, amelyet gyakran különböző feltétekkel, például bacon-nel vagy tenger gyümölcseivel készítenek. A tökéletes Okonomiyaki titka a megfelelő állagú tészta és a lassú sütés, amely biztosítja a kívánt ropogós külsőt és puha belsőt. Egy forró serpenyőből frissen kiszedett Okonomiyaki illata és íze igazi kulináris élményt nyújt, amely Japán gasztronómiai hagyományait tükrözi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Liszt
100 ml Víz
2 db Tojás
200 g Fehér káposzta (aprítva)
20 g Újhagyma (aprítva)
4 db Bacon szeletek
50 ml Okonomiyaki szósz
30 ml Majonéz
10 g Bonito pehely
5 g Nori (szárított tengeri hínár, aprítva)
30 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet és a vizet, majd add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    Használj szitált lisztet a csomók elkerülése érdekében. A tészta állaga legyen sűrű, de folyékony.

    2

    Add hozzá az aprított káposztát és újhagymát, majd óvatosan forgasd bele a masszába.

    A káposztát vágd vékony csíkokra, hogy könnyen átsüljön. Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta kemény lesz.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleöntöd. Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat.

    4

    Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és lapítsd le kör alakúra.

    A palacsinta legyen kb. 1-1,5 cm vastag.

    5

    Helyezz 2 szelet bacon-t a tetejére, és süsd 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz.

    A bacon helyett használhatsz más húsfélét is, például sertéshast vagy garnélát.

    6

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd a másik oldalát is további 3 percig.

    Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, hogy ne essen szét.

    7

    Ha mindkét oldala megsült, tedd egy tányérra, és kend meg okonomiyaki szósszal és majonézzel.

    Az okonomiyaki szósz helyett használhatsz worcestershire szószt is.

    8

    Szórd meg bonito pehellyel és aprított nori-val a tetején.

    A bonito pehely és a nori alga jellegzetes ízt ad az okonomiyaki-nak.

    9

    Tálald frissen, és élvezd az autentikus japán ízvilágot.

    Tálaláskor kínálhatsz hozzá pácolt gyömbért (gari) is.