Chili olajjal készült okonomiyaki tálalva, okonomiyaki szósszal és bonito pelyhekkel

Okonomiyaki chili olajjal

Az okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melynek eredete Oszakához köthető. A \'okonomi\' szó jelentése \'ami tetszik\' vagy \'amit szeretsz\', így az étel elkészítése is rendkívül variálható, lehet húsos, tenger gyümölcseivel vagy akár vegetáriánus is. A chili olajjal készült okonomiyaki egy igazán fűszeres változata, amely a chili olaj csípős, izgalmas ízével gazdagítja a tésztát. A kívül ropogós, belül puha okonomiyaki egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Fehér káposzta
1 db Hagyma
2 db Tojás
150 g Liszt
100 ml Víz
1 ek. Olaj
3 ek. Okonomiyaki szósz
1 ek. Bonito pehely
1 tk. Togarashi fűszer
2 ek. Chili olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát és a hagymát vékonyra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A chili olajat külön tálba öntjük.

    A chili olaj biztosítja az étel fűszeres, csípős ízét, így a mennyisége az egyéni ízlés szerint változtatható.

    2

    A lisztet, vizet és tojásokat egy külön tálban sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, a hagymát és a chili olajat.

    A chili olaj gazdag ízt ad, de vigyázzunk, hogy ne tegyük túl csípőssé, ha nem szeretjük a túl erős ízeket.

    3

    Egy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, majd egy nagy adag tésztát teszünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.

    A serpenyő ne legyen túl forró, hogy a tészta széle ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.

    4

    A tésztát mindkét oldalán aranybarnára sütjük, kb. 4-5 percig mindkét oldalon.

    Ha az okonomiyaki belseje még nem sült át teljesen, csökkenthetjük a hőt és tovább süthetjük.

    5

    A sült okonomiyakire egy kis okonomiyaki szószt és chili olajat kenünk, majd tetejére szórunk bonito pelyheket és togarashi fűszert.

    A chili olaj mennyiségét ízlés szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük, hogy igazodjon a kívánt csípősséghez.