A káposztát és a hagymát vékonyra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A chili olajat külön tálba öntjük.
A chili olaj biztosítja az étel fűszeres, csípős ízét, így a mennyisége az egyéni ízlés szerint változtatható.
A lisztet, vizet és tojásokat egy külön tálban sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, a hagymát és a chili olajat.
A chili olaj gazdag ízt ad, de vigyázzunk, hogy ne tegyük túl csípőssé, ha nem szeretjük a túl erős ízeket.
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, majd egy nagy adag tésztát teszünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
A serpenyő ne legyen túl forró, hogy a tészta széle ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.
A tésztát mindkét oldalán aranybarnára sütjük, kb. 4-5 percig mindkét oldalon.
Ha az okonomiyaki belseje még nem sült át teljesen, csökkenthetjük a hőt és tovább süthetjük.
A sült okonomiyakire egy kis okonomiyaki szószt és chili olajat kenünk, majd tetejére szórunk bonito pelyheket és togarashi fűszert.
A chili olaj mennyiségét ízlés szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük, hogy igazodjon a kívánt csípősséghez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.