Káposztával készült okonomiyaki tálalva, okonomiyaki szósszal és bonito pelyhekkel

Okonomiyaki káposztával

Az okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melynek eredete Oszakához köthető. A \'okonomi\' szó jelentése \'ami tetszik\' vagy \'amit szeretsz\', így az étel elkészítése is rendkívül variálható, lehet húsos, tenger gyümölcseivel vagy akár vegetáriánus is. A káposztával készült okonomiyaki egy friss és tápláló változata az ételnek, amely a káposztát és más zöldségeket egyesíti ínycsiklandó módon. A kívül ropogós, belül puha okonomiyaki egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Fehér káposzta
1 db Hagyma
2 db Tojás
150 g Liszt
100 ml Víz
1 ek. Olaj
3 ek. Okonomiyaki szósz
1 ek. Bonito pehely
1 tk. Togarashi fűszer

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát és a hagymát vékonyra aprítjuk, majd egy tálba tesszük.

    A káposztát ne vágjuk túl apróra, hogy megfelelően egyesüljön a tésztával és ropogós maradjon.

    2

    A lisztet, vizet és tojásokat egy külön tálban sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát és a hagymát.

    A tészta sűrűségének olyannak kell lennie, hogy jól megtartja a formáját, de még ne legyen túl száraz.

    3

    Egy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, majd egy nagy adag tésztát teszünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.

    A serpenyőt ne melegítsük túl, hogy ne égjen meg a tészta, miközben a belseje nyers marad.

    4

    A tésztát mindkét oldalán aranybarnára sütjük, kb. 4-5 percig mindkét oldalon.

    Ha az okonomiyaki belseje még nem sült át teljesen, csökkenthetjük a hőt és tovább süthetjük.

    5

    A sült okonomiyakire egy kis okonomiyaki szószt kenünk, majd tetejére szórunk bonito pelyheket és togarashi fűszert.

    A szósz mennyisége ízlés szerint változhat, ha szeretjük a fűszeresebb ízeket, még egy kis togarashi is adható a tetejére.