A káposztát és a hagymát vékonyra aprítjuk, majd egy tálba tesszük.
A káposztát ne vágjuk túl apróra, hogy megmaradjon a textúrája és jól eloszoljon a tésztában.
A lisztet, vizet és tojásokat egy külön tálban sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát és a hagymát.
A tészta ne legyen túl híg, hanem inkább sűrű, hogy jól megtartja a formáját a sütés során.
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, majd egy nagy adag tésztát teszünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
A serpenyőt ne melegítsük túl, hogy a tészta széle ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.
A tésztát mindkét oldalán aranybarnára sütjük, kb. 4-5 percig mindkét oldalon.
Ha az okonomiyaki belseje még nem sült át teljesen, csökkenthetjük a hőt és tovább süthetjük.
A sült okonomiyakire egy kis okonomiyaki szószt és szójaszószt kenünk, majd tetejére szórunk bonito pelyheket és togarashi fűszert.
A szójaszósz erőteljes ízt ad a tésztának, így ne alkalmazzunk túl sokat, hogy ne fedje el a többi ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.