Friss olasz zöldségleves tálalva, zöldségekkel és fűszerekkel díszítve.

Olasz zöldségleves

Az Olasz zöldségleves egy könnyed, frissítő étel, amely a mediterrán konyha gazdag zöldségkínálatából építkezik. A levesben sokféle zöldség található: sárgarépa, cukkini, paradicsom és különféle fűszernövények, amelyek gazdag ízvilágot alkotnak. Az ételt a házi paradicsomszósz teszi különlegessé, és a friss fűszerek adják meg a végső ízharmóniát.

Ez a leves ideális választás lehet egy könnyű, egészséges étkezéshez, vagy akár egy nagy családi ebédhez is. Az olasz zöldségleves nemcsak finom, hanem tápláló és frissítő is!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
2 db Sárgarépa
1 szár Zeller
1 db Cukkini
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
400 ml Paradicsomszósz
1 liter Zöldségleves alaplé
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 tk Bazsalikom
1 tk Oregánó
50 g Reszelt parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, zeller, cukkini, paradicsom, vöröshagyma) megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

    A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy lábasban olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

    Az olívaolaj ne legyen túl forró, mert a fokhagyma könnyen megég.

    3

    Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, és pár percig pirítjuk.

    A sárgarépa és a zeller hosszabb főzési időt igényel, ezért ezeket tegyük a levesbe először.

    4

    Belekeverjük a cukkinit és a paradicsomot, majd felöntjük a zöldségleves alaplével és a paradicsomszósszal.

    Ha nincs zöldségleves alaplé, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.

    5

    Hozzáadjuk a főtt fehérbabot, sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, majd lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A babot ne főzd túl, mert szétesik. Ha konzerv babot használsz, a főzés végén add hozzá.

    6

    Tálalás előtt reszelt parmezán sajttal megszórjuk.

    A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanót.