Az olluquit (vagy más zöldséget) hámozd meg, és vágd kis kockákra.
Ha nem találsz olluquitot, használhatsz édesburgonyát vagy más hasonló zöldséget.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, az ají panca paprikát szeleteld fel.
Ha szeretnéd enyhíteni a paprika csípősségét, áztasd egy kicsit vízben, hogy a felesleges magokat eltávolíthasd.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát ne hagyd megégni, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá az ají panca paprikát, és főzd további 2-3 percig.
A paprika segít szaftosabbá tenni az ételt, és egyedi ízt ad neki.
Tedd bele az olluquit (vagy választott zöldséget), sózd, borsozd, és öntsd fel egy kevés vízzel. Párold 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek le.
Miután megpuhultak, facsard bele a citrom levét és szórd meg friss korianderrel.
A citrom frissességet ad az ételnek, és segít kiegyensúlyozni az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.