A hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, amíg üveges nem lesz.
Használj közepes lángot, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem szépen piruljon.
A zöldségeket apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és addig pirítjuk, amíg megpuhulnak.
Tetszés szerint használhatsz sárgarépát, borsót vagy akár paprikát.
Ezután hozzáadjuk a főtt rizst, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a ketchupot is, hogy minden jól átjárja.
A ketchup édes-savanyú ízt ad a rizsnek, de ha kevesebbet szeretnél, nyugodtan csökkentsd a mennyiségét.
A tojásokat felverjük, és egy másik serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megsütjük a rántottát. A tojásnak puha, de nem folyós állagnak kell lennie.
A tojásokat ne süsd túl, hogy ne legyenek szárazak. A puha omlett jobb textúrát ad az ételnek.
Az omlettet óvatosan ráhelyezzük a rizses tálra, és a tetejét megszórjuk szezámmaggal.
A szezámmag nemcsak ízt ad, hanem szép díszítést is biztosít. Ha szeretnéd, piríthatod a szezámmagot egy kicsit a serpenyőben.
A kész omurice tálat tálaljuk, és extra ketchupot kínálhatunk mellé.
Ha szeretnél egy kis extra frissességet, citromot vagy lime-ot is tálalhatsz mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.