Omurice tál zöldségekkel, tojással és rizses keverékkel

Omurice tál zöldségekkel

Az omurice egy népszerű japán étel, mely a \'omuretsu\' (omelett) és a \'raisu\' (rizs) szavak kombinációjából ered. Az étel egy könnyed tojásos omlett, amelyet fűszeres sült rizzsel töltenek meg. Az omurice a japán családok kedvence, és számos variációja létezik, gyakran csirkehússal, zöldségekkel és szójaszószos rizzsel. Az étel ideális választás a gyors, tápláló étkezésekhez, és különösen népszerű a fiatalok körében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 db Tojás
200 g Főtt rizs
150 g Csirkemell
50 g Zöldborsó
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Ketchup
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet apró kockákra vágjuk, a sárgarépát és hagymát pedig finomra reszeljük.

    A csirkemell darabokat érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítsünk, és pirítsuk meg rajta a csirkemellet, amíg aranybarna nem lesz. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, hagymát és a zöldborsót, és pirítsuk további 3-4 percig.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket.

    3

    Adjunk hozzá a serpenyőhöz főtt rizst, szójaszószt és ketchupot. Keverjük össze, és pirítsuk az egészet alacsony lángon még 5-7 percig.

    A rizst ne legyen túl nedves, hogy könnyen lehessen keverni és ne ragadjon.

    4

    Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítsünk, és verjük fel a tojásokat. Öntsük a felvert tojást a serpenyőbe, és egy kicsit süssük, hogy rántottát kapjunk, de ne teljesen süssük meg, hogy lágy maradjon.

    Ha könnyebb omlettet szeretnél, a tojásokat először egy picit sózd meg, és hagyd állni.

    5

    A tojásos omlettet borítsuk rá a rizses keverékre, majd tálaljuk melegen.

    Ha szeretnél szép, egyenletes omlettet, használd egy nagyobb serpenyőt, és ügyelj, hogy a tojás ne legyen túl száraz.