Frissen k茅sz眉lt Onion Bhaji, ropog贸s hagyma goly贸kkal

Onion Bhaji

Az Onion Bhaji egy tradicion谩lis indiai 茅tel, amelyet f艖k茅nt utcai 茅tkez茅seken fogyasztanak. A ropog贸s hagyma goly贸kat f疟szerekkel 铆zes铆tik, 茅s gyakran chutney-val vagy k眉l枚nf茅le sz贸szokkal t谩lalj谩k. Az 茅tel gyorsan elk茅sz铆thet艖 茅s rendk铆v眉l 铆nycsikland贸. Az Onion Bhaji a d茅l-indiai konyha egyik jellegzetes snack-je, 茅s ide谩lis v谩laszt谩s reggelire vagy uzsonn谩ra.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
3 db Hagyma
150 g B煤zaliszt
50 g Rice flour (rizsliszt)
2 db Z枚ld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. K枚m茅ny
1 tk. Garam masala
1 tk. S贸
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A hagym谩t v谩gd v茅kony szeletekre, majd hagyd 艖ket 15-20 percig pihenni, hogy a nedvess茅g眉k kienged艖dj枚n.

    Ha a hagyma t煤l nedves, k枚nnyen sz茅tfolyhat a t茅szta s眉t茅s k枚zben.

    2

    A b煤zalisztet 茅s rizslisztet keverd 枚ssze egy t谩lban. Add hozz谩 a k枚m茅nyt, garam masal谩t, s贸t, z枚ld chilit, koriandert 茅s fokhagym谩t.

    A f疟szereket mindig 铆zl茅s szerint adagold, ha szereted a cs铆p艖set, tegy茅l bele t枚bb chilit.

    3

    A hagym谩t add hozz谩 a lisztes kever茅khez, majd egy kis vizet adj hozz谩, hogy s疟r疟 t茅szt谩t kapj. Form谩zz kis goly贸kat a t茅szt谩b贸l.

    A t茅szt谩nak el茅g s疟r疟nek kell lennie, hogy ne essen sz茅t s眉t茅s k枚zben.

    4

    Meleg铆tsd fel az olajat egy serpeny艖ben, 茅s s眉sd a bhaji-kat 3-4 percig, am铆g aranybarn谩k nem lesznek.

    A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet seg铆t, hogy a bhaji-k ropog贸sak legyenek 茅s ne sz铆vj谩k magukba az olajat.

    5

    Miut谩n elk茅sz眉ltek, szedd ki az Onion Bhaji-kat, 茅s tedd pap铆rt枚rl艖re, hogy lecs枚p枚gjenek az olajr贸l.

    A pap铆rt枚rl艖 seg铆t, hogy az olaj ne 谩ztassa el a bhaji-t, 茅s meg艖rzi a ropog贸s text煤r谩t.