Frissen készült Onion Bhaji, ropogós hagyma golyókkal

Onion Bhaji

Az Onion Bhaji egy tradicionális indiai étel, amelyet főként utcai étkezéseken fogyasztanak. A ropogós hagyma golyókat fűszerekkel ízesítik, és gyakran chutney-val vagy különféle szószokkal tálalják. Az étel gyorsan elkészíthető és rendkívül ínycsiklandó. Az Onion Bhaji a dél-indiai konyha egyik jellegzetes snack-je, és ideális választás reggelire vagy uzsonnára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Hagyma
150 g Búzaliszt
50 g Rice flour (rizsliszt)
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát vágd vékony szeletekre, majd hagyd őket 15-20 percig pihenni, hogy a nedvességük kiengedődjön.

    Ha a hagyma túl nedves, könnyen szétfolyhat a tészta sütés közben.

    2

    A búzalisztet és rizslisztet keverd össze egy tálban. Add hozzá a köményt, garam masalát, sót, zöld chilit, koriandert és fokhagymát.

    A fűszereket mindig ízlés szerint adagold, ha szereted a csípőset, tegyél bele több chilit.

    3

    A hagymát add hozzá a lisztes keverékhez, majd egy kis vizet adj hozzá, hogy sűrű tésztát kapj. Formázz kis golyókat a tésztából.

    A tésztának elég sűrűnek kell lennie, hogy ne essen szét sütés közben.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a bhaji-kat 3-4 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A megfelelő olajhőmérséklet segít, hogy a bhaji-k ropogósak legyenek és ne szívják magukba az olajat.

    5

    Miután elkészültek, szedd ki az Onion Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.