A basmati rizst alaposan öblítsük le, majd egy fazékban forraljuk fel a vizet. Miután felforrt, adjuk hozzá a rizst, és főzzük 10-15 percig, amíg megpuhul.
A rizst érdemes lefedni főzés közben, hogy a gőz segítse a rizs tökéletes puhulását.
A tojásokat 65-70°C között főzzük 15-20 percig. Egy hőmérő használatával biztosíthatjuk, hogy a víz ne legyen túl forró, mivel a tojásoknak lassan kell megfőniük.
Az onsen tamago elkészítése során fontos, hogy az alacsony hőmérséklet segít abban, hogy a tojás selymes és krémes maradjon.
A tojások főzése után öntsük le a forró vizet, és hagyjuk a tojásokat langyos vízben pár percig, hogy könnyebben le lehessen hámozni őket.
A tojások könnyen megrepedhetnek, ha túl hirtelen kerülnek hideg vízbe, ezért érdemes őket fokozatosan lehűteni.
A főtt rizst tálaljuk egy tányéron, majd helyezzünk rá egy-egy onsen tamagot. A tojások tetejét finoman vágjuk fel, hogy a folyékony sárgája kiömljön.
Ha a tojásokat szépen tálaljuk, az étel esztétikája még élvezetesebbé válik.
A tálalás előtt szórjuk meg a rizst zöld hagymával, szezámmaggal, és locsoljuk meg soy szósszal és mirinnel, majd díszítsük friss korianderrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.