Onsen Tamago tálalva tojásos rizs mellett, zöldhagymával és szezámmaggal díszítve

Onsen Tamago tálalva tojásos rizs mellett

Az onsen tamago a japán konyha egyik legfinomabb és legnyugtatóbb ételének számít. A tojásokat alacsony hőmérsékleten főzik, hogy a sárgája krémes és lágy maradjon, miközben a fehérje tökéletesen megfő. A rizs és a szójaszósz kombinációja segít abban, hogy az étel gazdag és teljes legyen. Az onsen tamago tradicionálisan reggelire fogyasztják Japánban, de bármely étkezés során is tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
200 g Basmati rizs
500 ml Víz
1 csipet
1 szál Zöld hagyma
1 tk. Szezámmag
2 ek. Soy szósz
1 ek. Mirin
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsük le, majd egy fazékban forraljuk fel a vizet. Miután felforrt, adjuk hozzá a rizst, és főzzük 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A rizst érdemes lefedni főzés közben, hogy a gőz segítse a rizs tökéletes puhulását.

    2

    A tojásokat 65-70°C között főzzük 15-20 percig. Egy hőmérő használatával biztosíthatjuk, hogy a víz ne legyen túl forró, mivel a tojásoknak lassan kell megfőniük.

    Az onsen tamago elkészítése során fontos, hogy az alacsony hőmérséklet segít abban, hogy a tojás selymes és krémes maradjon.

    3

    A tojások főzése után öntsük le a forró vizet, és hagyjuk a tojásokat langyos vízben pár percig, hogy könnyebben le lehessen hámozni őket.

    A tojások könnyen megrepedhetnek, ha túl hirtelen kerülnek hideg vízbe, ezért érdemes őket fokozatosan lehűteni.

    4

    A főtt rizst tálaljuk egy tányéron, majd helyezzünk rá egy-egy onsen tamagot. A tojások tetejét finoman vágjuk fel, hogy a folyékony sárgája kiömljön.

    Ha a tojásokat szépen tálaljuk, az étel esztétikája még élvezetesebbé válik.

    5

    A tálalás előtt szórjuk meg a rizst zöld hagymával, szezámmaggal, és locsoljuk meg soy szósszal és mirinnel, majd díszítsük friss korianderrel.