Pa amb tomàquet i allioli, paradicsomos kenyér friss bazsalikommal és fokhagymás alliolival

Pa amb tomàquet i allioli

A Pa amb Tomàquet i Allioli egy hagyományos katalán étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó összetevőket használ. A kenyér, paradicsom és fokhagyma kombinációja a mediterrán konyha szívét adja, és az allioli gazdag íze teszi teljessé. Az étel eredetileg a helyi éttermekben és piacokon volt népszerű, de ma már világszerte ismert. Remek választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez, akár reggelire, akár vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Fehér kenyér
2 db Érett paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss bazsalikom
1 db Tojás
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret egy serpenyőben vagy grillsütőben pirítsd meg aranybarnára, amíg ropogós nem lesz.

    A kenyér pirításakor ne hagyd túl sokáig, mert akkor megéghet. Az ideális hőmérséklet közepes, hogy a kenyér egyenletesen piruljon.

    2

    A paradicsomokat vágd félbe, majd egy finom reszelőn reszeld le a húsukat, hogy csak a friss paradicsomlé és a hús maradjon meg.

    A paradicsomokat ne nyomd túl, hogy a levük ne áztassa el a kenyeret.

    3

    A fokhagymát finomra reszeld, és keverd össze a reszelt paradicsommal. Add hozzá a sót és a borsot, majd egy kis olívaolajat is keverj bele, hogy egy gazdag öntetet kapj.

    A fokhagyma ízének intenzitása változhat, ha nem szereted túl erősen, kevesebb fokhagymát is használhatsz.

    4

    A piritott kenyérre egyenletesen kend rá a paradicsomos keveréket.

    Ha szereted, az egyik szelet kenyeret erősebben megkenheted, hogy minden falatban legyen paradicsom.

    5

    Az alliolit egy botmixer segítségével készítsd el: a tojást, egy gerezd fokhagymát, sót, citromlevet és egy kevés olívaolajat tegyél egy magas falú tálba, és turmixold össze, amíg sűrű, krémes állagot nem kapsz.

    A tökéletes alliolihoz szükséges, hogy az olajat fokozatosan adagold, különben a keverék nem emulgeálódik megfelelően.

    6

    A kész alliolit kanalazd a paradicsomos kenyér tetejére, és tálald friss bazsalikom levelekkel díszítve.

    A bazsalikom friss, gyógynövényes íze remekül illik az allioli gazdag textúrájához.