Pa amb tomàquet i tonyina, friss paradicsommal és tonhallal tálalva

Pa amb tomàquet i tonyina

A Pa amb tomàquet i tonyina egy tipikus katalán étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó. A friss paradicsom, a fokhagyma és a tonhal együttesen adja az étel gazdag ízét. Ezt az ételt gyakran fogyasztják nyáron, és tökéletes választás egy könnyű vacsorához vagy étkezéshez. A katalán konyha híres a friss és természetes hozzávalókról, és ez az étel tökéletes példája annak, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból egy csodálatos ételt készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss bagett
2 db Friss paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
150 g Tonhal konzerv
1 tk.
1 csipet Friss bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagettet szeleteld fel vékonyan. Ha szeretnéd, egy picit piríthatod is a szeleteket a serpenyőben.

    A pirított bagett még finomabb, ha olívaolajjal megkened, mielőtt a sütőbe teszed.

    2

    A paradicsomot mosd meg, és vágd félbe. A fokhagymát reszeld le, vagy vágd fel apróra.

    A fokhagyma frissessége fontos, így ha lehet, ne használj porított fokhagymát.

    3

    A paradicsom felét vágd apróra, majd dörzsöld a pirított bagett szeletek tetejére. Ezt követően egy kevés fokhagymát dörzsölj a kenyérre.

    A friss paradicsomot kissé megsózhatod, hogy még intenzívebb ízt kapj.

    4

    A tonhalat csepegtesd le, és kanalazd a paradicsomos kenyérre. Keverd össze jól, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    Ha extra ízt szeretnél, a tonhalat egy kevés olívaolajjal is meglocsolhatod.

    5

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kis extra olívaolajjal tálald.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt biztosít.