Pakora Hagyma friss korianderrel

Pakora Hagyma

A pakora egy népszerű indiai étel, amely hagyományosan fűszeres csicseriborsó tésztába mártott zöldségekből, főként hagymából készül. Az étel a street food kultúra alapja, és gyakran tálalják chutney-val vagy joghurttal. A pakora népszerűségét az adja, hogy könnyen elkészíthető, és ropogós, ínycsiklandó falatok készíthetők belőle.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Hagyma
200 g Csicseriborsó liszt
1 ek. Koriander
1 tk. Kömény
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Chili
1 csipet Sól
100 ml Víz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymákat szeleteljük vékonyra. A gyömbért és fokhagymát reszeljük le, majd a chilit és koriandert vágjuk finomra.

    A hagymák szeletelésénél próbáljunk egyenletes vastagságú szeleteket készíteni, hogy a pakorák egyenletesen süljenek.

    2

    Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, köményt, reszelt gyömbért, fokhagymát, chilit és sót. Adjuk hozzá a vízet, és keverjük sima tésztává.

    A tészta ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű, hogy könnyen rá lehessen ragasztani a hagymákat.

    3

    Adjuk hozzá a szeletelt hagymát a tésztához, és alaposan keverjük össze, hogy a hagymák teljesen bevonódjanak.

    A hagyma így még ropogósabb lesz, mikor kisül, mert jól magába szívja a fűszeres tésztát.

    4

    Egy mély serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd kanalazzunk a tésztából egy-egy kis adagot, és formázzunk belőle kis golyókat vagy lapos pakorákat.

    Ne tömjük túl a serpenyőt, mert így egyenletesen megsülnek a pakorák. Ha túl sokat teszünk egyszerre, az olaj lehűlhet.

    5

    Süssük a pakorákat aranybarnára és ropogósra, körülbelül 4-5 percig, majd vegyük ki őket és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Mivel csicseriborsó lisztet használunk, a pakorák kívül ropogósak lesznek, belül viszont finom puhák.

    6

    Tálaljuk melegen, friss korianderrel díszítve.