A hagymákat szeleteljük vékonyra. A gyömbért és fokhagymát reszeljük le, majd a chilit és koriandert vágjuk finomra.
A hagymák szeletelésénél próbáljunk egyenletes vastagságú szeleteket készíteni, hogy a pakorák egyenletesen süljenek.
Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, köményt, reszelt gyömbért, fokhagymát, chilit és sót. Adjuk hozzá a vízet, és keverjük sima tésztává.
A tészta ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű, hogy könnyen rá lehessen ragasztani a hagymákat.
Adjuk hozzá a szeletelt hagymát a tésztához, és alaposan keverjük össze, hogy a hagymák teljesen bevonódjanak.
A hagyma így még ropogósabb lesz, mikor kisül, mert jól magába szívja a fűszeres tésztát.
Egy mély serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd kanalazzunk a tésztából egy-egy kis adagot, és formázzunk belőle kis golyókat vagy lapos pakorákat.
Ne tömjük túl a serpenyőt, mert így egyenletesen megsülnek a pakorák. Ha túl sokat teszünk egyszerre, az olaj lehűlhet.
Süssük a pakorákat aranybarnára és ropogósra, körülbelül 4-5 percig, majd vegyük ki őket és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Mivel csicseriborsó lisztet használunk, a pakorák kívül ropogósak lesznek, belül viszont finom puhák.
Tálaljuk melegen, friss korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.