Paleo naan, puha és ínycsiklandó indiai kenyér

Paleo naan

A naan kenyér története az indiai konyhába nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel. A klasszikus naan a tandoori sütőben sül, ami a hagyományos indiai főzés szerves része. A paleo naan a hagyományos naan egy alternatívája, amelyet azok is fogyaszthatnak, akik elkerülik a glutént és a tejtermékeket. A tészta kókuszolajjal és mandulatejjel készül, így egy igazán finom és egészséges választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Almapehely
200 g Kókuszliszt
1 tk. Paleo sütőpor
1 tk.
1 db Tojás
2 ek. Kókuszolaj
120 ml Mandulatej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszlisztet, almapehelyet, paleo sütőport és sót egy nagy tálban keverd össze.

    A kókuszliszt könnyen száraz lehet, ezért fontos, hogy alaposan összekeverd.

    2

    Add hozzá a tojást, a mandulatejet, és a kókuszolajat, majd kezd el összedolgozni a tésztát.

    A tészta könnyen ragadhat, ezért dolgozd alaposan, hogy sima, rugalmas állagot kapj.

    3

    A tésztát hagyd pihenni 10 percig, hogy a liszt teljesen felszívja a folyadékokat.

    Ez a lépés segít abban, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos sütés közben.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd nyújtsd őket egyenletes korongokká.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon.

    5

    Süsd a naanokat forró serpenyőben 2-3 percig mindkét oldalon, amíg meg nem jelennek rajta a barna foltok.

    Ne használd olajat a serpenyőben, mert a paleo naanoknak az a legjobb, ha száraz serpenyőben sülnek.

    6

    Tálald a naanokat frissen, még melegen, ízlés szerint fűszerezve.

    A paleo naan ízét fokhagymával vagy friss korianderrel is gazdagíthatod.