Pamonha com coco ralado, kukoricás tészta golyók kókuszreszelékkel és vajjal tálalva

Pamonha com coco ralado

A pamonha egy hagyományos brazil étel, amelyet kukoricából készítenek, és gyakran kókuszreszelékkel dúsítanak. Az étel sokféle változata létezik, és az egyes régiókban különböző módon készítik el. A pamonha com coco ralado különlegessége a gazdag kukoricás tészta és a kókuszos ízek tökéletes kombinációja. A tálalás során vajjal és friss kókuszreszelékkel tálalják, így egy igazán ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cukor
200 ml Tej
100 g Kókuszreszelék
200 g Búzaliszt
300 g Kukoricaliszt
100 ml Víz
1 csipet
4 db Csemegekukorica
2 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csemegekukoricát hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha van friss kukorica, azt is használhatod, de a konzervkukorica is tökéletes.

    A kukoricát reszelve vagy apróra vágva is használhatod, a cél, hogy a tészta könnyen formálható legyen.

    2

    A kukoricalisztet, búzalisztet, cukrot, kókuszreszeléket és a csipet sót keverd össze egy nagy tálban.

    A lisztet és cukrot jól keverd el, hogy a tészta egyenletesen lágy legyen.

    3

    A tejet és a vizet tedd egy kis lábasba, majd melegítsd fel, hogy ne legyen hideg, amikor a keverékhez adod.

    A langyos folyadék segíti, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    4

    A meleg folyadékot öntsd hozzá a lisztes keverékhez, és gyúrd össze a tésztát, hogy puha és sima legyen.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kis kukoricalisztet.

    5

    Amikor a tészta kész, formázz belőle kis golyókat, majd lapítsd őket, és közepébe egy-egy evőkanál kókuszreszeléket tegyél.

    A tészta golyókat érdemes vizes kézzel formázni, hogy ne ragadjanak.

    6

    A golyókat egy tálcára helyezd, és hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a tészta kissé megszilárduljon.

    A pihentetett tészta könnyebben formálható és sütés közben nem esik szét.

    7

    A kész golyókat forró vízben főzd meg kb. 15 percig, amíg a tészta szépen fel nem jön a víz tetejére.

    Ne főzd túl, mert akkor a tészta túl lágy lesz. Amikor a golyók a víz tetejére emelkednek, kész van.

    8

    Tálald melegen, vajjal megkenve és egy kis friss kókuszreszelékkel a tetején.

    A vaj és kókusz íze még gazdagabbá teszi az ételt, így mindenképpen ne hagyd ki!