A kukoricadarát és a kókusztejet alaposan keverd össze egy tálban, majd add hozzá a cukrot és a sót. Alaposan dolgozd össze, hogy a tészta sima legyen.
A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a megfelelő textúrát.
A banánleveleket jól mosd meg és alaposan szárítsd meg. A leveleket használd a pamonha formázásához, hogy megtartsák a tölteléket a főzés során.
A banánlevelek tisztítása nagyon fontos, hogy ne maradjon rajtuk szennyeződés.
A leveleket vágd fel és egy-egy kis adag tésztát helyezz a közepére, majd hajtsd össze a leveleket úgy, hogy egy kis csomagot formálj belőlük.
A leveleket ne csomagold túl szorosra, hogy a gőzözés közben könnyen átjárja a tésztát.
A csomagokat egy fazékban gőzöld 30-40 percig. Biztosítsd, hogy a víz ne érje el a csomagokat, mivel így a gőz fogja őket főzni.
Figyeld a gőzölést, és ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy biztosítsd a folyamatos gőzölést.
Miután elkészültek, hagyd egy kicsit pihenni, majd tálald melegen.
A pamonha legjobb frissen, melegen, mivel a kókusztej íze akkor a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.