Pamonha com leite de coco friss banánlevéllel tálalva

Pamonha com leite de coco

A Pamonha com leite de coco a brazil konyha hagyományos édessége, amelyet a kukoricadara és a kókusztej keverékéből készítenek. Az étel ínycsiklandóan gazdag és édes, és gyakran tálalják banánlevélben, hogy megőrizzék frissességét és aromáját. A pamonha rendkívül népszerű a brazil vidéken, ahol a friss, helyben termesztett kukoricát használják hozzá. A kókusztej adja meg az étel különleges ízét, miközben a banánlevél biztosítja a gyönyörű csomagolást, amelyben a gőzölés során minden íz összeér.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss kukoricadara
300 g Friss kukoricadara
200 ml Kókusztej
2 ek. Cukor
1 tk.
4 db Banánlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricadarát és a kókusztejet alaposan keverd össze egy tálban, majd add hozzá a cukrot és a sót. Alaposan dolgozd össze, hogy a tészta sima legyen.

    A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a megfelelő textúrát.

    2

    A banánleveleket jól mosd meg és alaposan szárítsd meg. A leveleket használd a pamonha formázásához, hogy megtartsák a tölteléket a főzés során.

    A banánlevelek tisztítása nagyon fontos, hogy ne maradjon rajtuk szennyeződés.

    3

    A leveleket vágd fel és egy-egy kis adag tésztát helyezz a közepére, majd hajtsd össze a leveleket úgy, hogy egy kis csomagot formálj belőlük.

    A leveleket ne csomagold túl szorosra, hogy a gőzözés közben könnyen átjárja a tésztát.

    4

    A csomagokat egy fazékban gőzöld 30-40 percig. Biztosítsd, hogy a víz ne érje el a csomagokat, mivel így a gőz fogja őket főzni.

    Figyeld a gőzölést, és ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy biztosítsd a folyamatos gőzölést.

    5

    Miután elkészültek, hagyd egy kicsit pihenni, majd tálald melegen.

    A pamonha legjobb frissen, melegen, mivel a kókusztej íze akkor a legfinomabb.