Pandoro dióporral tálalva, gazdag diós ízzel és fahéjjal

Pandoro dióporral

A pandoro egy híres olasz sütemény, amelyet főként az ünnepi időszakban fogyasztanak. A kalács puha, édes tésztája remekül illik különböző töltelékekhez és díszítésekhez. A dióporral készült változat egy új ízt ad a hagyományos pandoronak, és a fahéjjal való kombináció különleges fűszeres jegyeket ad. Ezt a desszertet reggelire, uzsonnára vagy egy kávé mellé ajánljuk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pandoro kalács
100 g Dió
2 ek. Porcukor
1 tk. Cinnamon
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót pörköld meg egy száraz serpenyőben 2-3 percig, majd aprítsd finomra.

    A dió pörkölése segít kihozni a gazdag ízét, és segíti, hogy jobban beleolvadjon a porba.

    2

    Keverd össze a porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat a finomra aprított dióval.

    A fahéj és a vaníliás cukor különleges ízt ad a dióporhoz. Használhatsz friss vaníliát is, ha szeretnél.

    3

    A pandoro kalácsot szeleteld fel egyenlő, kb. 1 cm vastag szeletekre.

    A pandoro puha tésztájának megfelelő szeletelése biztosítja, hogy minden falat egyenletesen el legyen látva a dióporral.

    4

    Szórd meg a dióporral a pandoro szeleteket, és locsold meg a tejjel, hogy a por szépen rásimuljon a kalácsra.

    A tej segít, hogy a diópor jól rátapadjon a pandoro kalácsra, miközben megőrzi a tészta frissességét.

    5

    Tálald a pandorót egy tálon, friss, ropogós dióval díszítve, és egy csésze teával vagy kávéval.

    A pandoro dióporral tökéletes reggelire vagy uzsonnára, különösen, ha egy csésze forró ital kíséri.