Paneer thepla gluténmentes tésztával, friss fűszerekkel és joghurttal tálalva

Paneer thepla

A paneer thepla egy tradicionális indiai étel, amely a nyugati régiókban, különösen Gujarátban népszerű. Ez egy fűszeres roti, amely paneerrel és friss fűszerekkel készül. A gluténmentes változat könnyedén elkészíthető, miközben megőrzi az étel gazdag ízvilágát. A thepla általában reggelire vagy délutáni snackként fogyasztható, és kiválóan illik joghurthoz vagy chutneyhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Paneer
200 g Gluténmentes liszt
10 levél Curry levél
1 csokor Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
50 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert morzsoljuk szét egy tálban, hogy egy finomabb textúrát kapjunk.

    A paneer finomabb lesz, ha nem túl nagy darabokra törjük, így könnyebben eloszlik a tésztában.

    2

    A friss koriandert, fokhagymát és zöld chiliket apróra vágjuk. A curry leveleket is vágd apróra.

    A friss koriander ad egy friss, enyhén citrusos ízt a theplának.

    3

    A gluténmentes lisztet keverd össze a kurkumával, köménnyel, sóval és fekete borssal.

    A fűszerek jól keveredjenek a liszttel, hogy minden falat ízletes legyen.

    4

    Adjuk hozzá a paneert, az apróra vágott fűszereket és koriandert a liszthez, majd öntsük hozzá a vizet, és gyúrjuk tésztává.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas, de nem túl ragacsos.

    5

    A kész tésztát hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A pihenő idő lehetővé teszi, hogy a tészta könnyen kezelhetővé váljon.

    6

    A tésztát oszd 6-8 egyenlő részre, és mindegyik részből formálj egy golyót. A golyókat nyújtsd ki kerek formára.

    Ha a tészta ragadna, enyhén lisztezd be a felületet, hogy könnyen dolgozhass vele.

    7

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd meg a theplákat mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.

    A theplák akkor lesznek finom ropogósak, ha mindkét oldalukon megfelelően átsülnek.

    8

    Tálald a paneer theplákat friss korianderrel és joghurttal vagy akár chutneyval.

    A joghurt és a chutney kiváló kiegészítők, amelyek még ínycsiklandóbbá teszik az ételt.