Paneer tikka pizza joghurtszósszal és zöldségekkel

Paneer Tikka Pizza – Indiai paneer sajttal

A Paneer Tikka Pizza az indiai paneer tikka étel ízvilágát ötvözi a nyugati pizzaformátummal. Az intenzív fűszerezésű paneer sajt, a friss zöldségek és a joghurtszósz egyedi kombinációja egzotikus és különleges fogást eredményez. Ez a recept ideális választás a vegetáriánus ételek kedvelőinek, akik szeretnének egy csipetnyi India ízeit megkóstolni. Tökéletes különleges alkalmakra vagy egy hétköznapi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g Paneer sajt (kockákra vágva)
20 g Tikka fűszerkeverék
50 ml Joghurtszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Paprika (zöld, piros, sárga)
1 db Vöröshagyma
10 g Friss korianderlevél
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a tökéletes pizza eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon.

    2

    Keverd össze a paneer kockákat a tikka fűszerkeverékkel és egy kis joghurtszósszal, hogy bevonja őket az ízesítés.

    A paneer sajtot érdemes legalább 30 percre pácolni a fűszeres joghurtban, hogy az ízek jól átjárják.

    3

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Vékonyan kend meg joghurtszósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A joghurtszósz helyett használhatsz mentás-korianderes chutney-t is.

    4

    Szórd meg a pizzát reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a fűszeres paneer kockákat egyenletesen.

    A paneer kockákat ne tedd túl sűrűn egymás mellé, hogy a sajt is meg tudjon olvadni.

    5

    Adj hozzá vékonyra szeletelt paprikát és vöröshagymát a pizza tetejére, hogy színes és friss legyen.

    A paprikát és a vöröshagymát érdemes előre megpárolni egy serpenyőben, hogy ne legyenek túl kemények a pizzán.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    Érdemes figyelni a sütési időt, mert a különböző sütők eltérően működhetnek. Ha a sajt már megolvadt, de a tészta még nem elég aranybarna, kapcsold fel a grillt pár percre.

    7

    Sütés után szórd meg friss korianderlevelekkel, és azonnal tálald.

    A friss koriander extra ízt és frissességet kölcsönöz a pizzának. Ha nem szereted a koriandert, használhatsz helyette petrezselymet is.