Papas chorreadas fokhagymával, krémes burgonyával tálalva

Papas chorreadas fokhagymával

A papas chorreadas egy hagyományos kolumbiai étel, amely a burgonyát és a tejfölt kombinálja a fokhagyma gazdag ízével. Ezt az ételt gyakran kínálják köretként vagy főételként, különösen családi összejöveteleken. A fokhagyma intenzív illata és az olvadó sajt tökéletesen kiegészítik a burgonya krémességét, míg a zöldhagyma frissessége egyensúlyba hozza az ételt. Az egyszerű hozzávalók ellenére rendkívül gazdag ízvilágot kínál, és könnyen elkészíthető otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olaj
200 g Tejföl
100 g Sárga sajt
2 szál Zöldhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a burgonyát, majd vágd vékony szeletekre, körülbelül 0,5 cm vastagra. Tedd egy fazékba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje a burgonyát. Sózd meg és tedd fel főzni.

    A burgonyát érdemes egyenletes szeletekre vágni, hogy mindegyik egyformán főjön meg.

    2

    Amikor a burgonya megfőtt és puha lett, szűrd le, és tedd félre.

    A főzés végén próbáld meg egy villával ellenőrizni a burgonya puhaságát. Ha könnyen átvágod, akkor készen van.

    3

    Közben vágd apróra a fokhagymát és a zöldhagymát. A sárga sajtot reszeld le.

    Ha szeretnéd, használhatsz fokhagyma-nyomót is, hogy gyorsabban aprítsd.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát figyeld, mert gyorsan megéghet. Ha túl sokáig pirítod, keserűvé válhat.

    5

    Add hozzá a főtt burgonyát a serpenyőbe, és alaposan keverd össze a fokhagymával. Sózd és borsozd meg, majd pirítsd 5-7 percig, hogy a burgonya enyhén ropogós legyen.

    Egy lapátot használj, hogy ne törjön szét a burgonya, miközben kevered.

    6

    Miután a burgonya pirult, add hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot. Keverd jól össze, amíg a sajt elolvad és a massza krémes lesz.

    Használj egy fakanalat, hogy jól összedolgozd a sajt és tejföl keverékét.

    7

    Tálald a papas chorreadas-t a zöldhagymával díszítve, és azonnal tálald.

    A zöldhagyma frissessége jól illik a krémes burgonyához, ezért mindig frissen tedd rá.