A krumplit hámozd meg, és vágd fel kockákra. Tedd egy lábasba, és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul.
A krumplit ne főzd túl, mert akkor túl puha lesz és széteshet.
Közben a fokhagymát és a hagymát apróra vágd. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a fokhagymát és a hagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, így ne hagyd ki ezt a lépést.
Miután a krumpli megfőtt, csepegtesd le, és tedd egy tálba. Add hozzá a krémsajtot, a tejfelét és keverd össze, amíg egy sima, krémes keveréket nem kapsz.
Ha túl sűrű lenne, egy kis extra tejet adhatsz hozzá, hogy könnyebben keverhető legyen.
Add hozzá a pirított fokhagymát és hagymát, a koriandert, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
A koriander friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, egyéb friss fűszereket is használhatsz.
Tálald melegen, és szórj a tetejére egy kis extra koriandert, hogy színt és frissességet adjon a fogásnak.
A koriandert ne keverd el túl sokat, hogy ne veszítse el frissességét és színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.