Papas chorreadas korianderrel, finom krémes krumpli korianderrel díszítve

Papas chorreadas korianderrel

A Papas Chorreadas egy hagyományos mexikói étel, amelyet krémes, fűszeres krumpliból készítenek, és különféle friss fűszerekkel ízesítenek. Az étel egyszerűen elkészíthető, és különösen népszerű a családi étkezéseken vagy ünnepi alkalmakon. A koriander friss íze gazdagítja a fogást, és a tejfölös, krémes krumpli csodálatosan harmonizál a fűszeres alapokkal. A papas chorreadas nagyszerű köret húsos ételek mellé, de önálló ételként is tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tej
100 g Krémsajt
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, és vágd fel kockákra. Tedd egy lábasba, és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A krumplit ne főzd túl, mert akkor túl puha lesz és széteshet.

    2

    Közben a fokhagymát és a hagymát apróra vágd. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a fokhagymát és a hagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    Miután a krumpli megfőtt, csepegtesd le, és tedd egy tálba. Add hozzá a krémsajtot, a tejfelét és keverd össze, amíg egy sima, krémes keveréket nem kapsz.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis extra tejet adhatsz hozzá, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    Add hozzá a pirított fokhagymát és hagymát, a koriandert, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, egyéb friss fűszereket is használhatsz.

    5

    Tálald melegen, és szórj a tetejére egy kis extra koriandert, hogy színt és frissességet adjon a fogásnak.

    A koriandert ne keverd el túl sokat, hogy ne veszítse el frissességét és színét.