Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon, hogy ne égjen meg.
Használj vastag aljú serpenyőt, hogy a vaj egyenletesen olvadjon és ne égjen le. Ha szükséges, vedd le a serpenyőt a tűzről, hogy a vaj ne forrósodjon túl.
Add hozzá a pirospaprikát, és keverd össze alaposan, hogy a vaj átvegye a paprika színét és ízét.
A pirospaprikát gyorsan keverd el a vajban, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat a szósznak. Használj jó minőségű, friss pirospaprikát a legjobb ízhatás érdekében.
Keverd hozzá a tejszínt, majd adj hozzá egy csipet sót és borsot.
A tejszínt óvatosan, lassan adagold a vajhoz, hogy ne csapódjon ki. Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet.
Add hozzá az aprított fokhagymát, és főzd a szószt alacsony lángon 5-7 percig.
A fokhagymát finomra aprítsd, hogy az íze jól eloszoljon a szószban. Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és keverd át.
A friss petrezselyem frissességet és színt ad a szósznak. Ha nincs friss petrezselymed, használhatsz szárítottat is, de a friss íze sokkal jobb.
Tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy friss kenyér mellé.
A paprikás vajszósz remekül illik sült csirkéhez, sertéshez vagy marhahúshoz. Grillezett zöldségekkel is nagyon finom, például cukkínivel, padlizsánnal vagy paprikával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.