A bulgurt helyezd egy tálba, és önts rá forró vizet, hogy ellepje. Takarás után hagyd állni 10-15 percig, amíg megpuhul.
A bulgur elkészítéséhez használhatsz zöldséglevest is a víz helyett, hogy még ízletesebb legyen.
Mosd meg a paradicsomot, uborkát és paprikát, majd vágd kis kockákra.
A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy a saláta esztétikusabb legyen.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a friss petrezselymet.
A vöröshagymát érdemes nagyon apróra vágni, hogy ne legyen túl erőteljes az íze.
Keverd össze a bulgurt a zöldségekkel és a hagymával egy nagy tálban.
A bulgurt hagyd kihűlni, mielőtt a zöldségekkel összekevered, hogy azok ne fonnyadjanak meg.
Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára.
Az öntetet alaposan keverd össze, hogy a só és a bors egyenletesen eloszoljon.
Alaposan keverd össze az összetevőket, és tálald frissen vagy hűtve.
A salátát hűtőben tárolva az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.