A rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd csepegtesd le.
A rizs átmosása eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs főzés után nem lesz ragacsos.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomokat vágd kis kockákra.
A hagymát és fokhagymát aprítóval is apríthatod, de vigyázz, hogy ne pépesítsd őket. A paradicsomok helyett használhatsz konzerv paradicsomot is, ha nincs friss.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a hagymát és fokhagymát.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.
Add hozzá a felkockázott paradicsomokat és a paradicsompürét, majd keverd el, és főzd 5 percig.
Ha édesebb ízt szeretnél, tegyél egy csipet cukrot a paradicsomhoz. A főzés során időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
Szórd meg sóval, borssal, és ha szeretnéd, adj hozzá oregánót vagy bazsalikomot az extra ízért.
Az oregánó és bazsalikom jól illik a paradicsomos ételekhez, de más fűszereket is használhatsz ízlés szerint.
Öntsd bele a rizst, és keverd át, hogy a paradicsomos alap minden szem rizst bevonjon.
Használj olyan rizst, ami nem fő szét könnyen, például basmati vagy jázmin rizst. Pirítsd a rizst egy kicsit a paradicsomos alapon, ez fokozza az ízét.
Öntsd fel vízzel vagy zöldségalaplével, majd forrald fel.
A zöldségalaplé mélyebb ízt ad a rizsnek, mint a sima víz.
Fedd le, és főzd alacsony lángon 15-18 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja az összes folyadékot.
Fontos, hogy a rizs alacsony lángon főjön, és ne kevergesd közben, mert a rizs összetörhet.
Kapcsold le a hőt, és hagyd a rizst fedő alatt pihenni további 5 percig.
A pihentetés segít, hogy a rizs egyenletesen felszívja a maradék nedvességet, és ne legyen túl vizes.
Tálalás előtt keverd át, és szórd meg friss petrezselyemmel az extra frissesség érdekében.
A petrezselyem helyett bazsalikomot is használhatsz, vagy egy kis reszelt parmezánt a még gazdagabb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.