Készítsd elő az összes hozzávalót. A parmezán sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a folyamatot. A parmezán frissen reszelve a legfinomabb.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
A cukor kiemeli a sajt ízét. Keverd simára a tojássárgáját a liszttel.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
A langyos tej megakadályozza a tojássárgája kicsapódását.
A parmezán sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
A sajt legyen egyenletesen eloszlatva a masszában.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.
A tojáshab legyen fényes és tartós. Óvatosan forgasd bele a masszába, hogy a hab ne törjön össze.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
A formát alaposan vajazd ki és szórd meg reszelt parmezánnal, hogy a felfújt könnyen kijöjjön.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert a felfújt összeeshet. A sütési idő függ a forma méretétől.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
Azonnal tálald, mert a felfújt hamar összeesik. Díszítheted friss fűszernövényekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.