Párolt gamjatang, gazdag ízekkel, kimchivel és friss zöldségekkel tálalva

Párolt Gamjatang

A gamjatang egy tradicionális koreai étel, amely gyakran sertéshús csontokkal készül, és mély ízű alaplevet ad. A zöldségek és a kimchi hozzáadásával az étel friss és fűszeres ízekkel gazdagodik. A párolt gamjatang változata különleges ízélményt nyújt a gazdag alaplével és a hozzáadott zöldségekkel, mint a sárgarépa és burgonya.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús csontok
2 db Sárgarépa
3 db Burgonya
1 db Fehérhagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 g Kimchi
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Sójabab paszta
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshús csontokat alaposan öblítsd le, majd tedd őket egy nagy fazékba.

    A hús csontok segítenek gazdag, ízletes alaplevet készíteni, amely alapja a gamjatang levesnek.

    2

    Töltsd fel vízzel a fazekat, majd hozd forrásba. Miután felforrt, vedd le a habot és főzd alacsony lángon 30-40 percig.

    A hab eltávolítása segít tisztább, finomabb levest kapni, és eltávolítja a fölösleges szennyeződéseket.

    3

    A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.

    A gyömbér egy fűszer, amely különleges ízt ad a gamjatangnak, és segíti az emésztést.

    4

    A zöldhagymát vágd fel apróra, és tedd félre. A kimchit is készítsd elő, hogy készen álljon a főzéshez.

    A kimchi frissessége és fűszeressége tökéletesen kiegészíti a leves gazdag ízvilágát.

    5

    Add hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, sárgarépát, burgonyát és a sót a leveshez. Főzd további 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a leves túl sűrű, adhatunk hozzá egy kevés vizet, hogy a kívánt állagot elérjük.

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak, tedd hozzá a kimchit és a szójaszószt. Keverd össze, majd főzd még 10 percig.

    A kimchi szaftos leve és fűszeressége új réteget ad a leveshez, ezáltal mélyebb ízeket érhetünk el.

    7

    Tálald melegen, és díszítsd friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma frissességet ad a kész ételnek, és egy kis ropogós textúrát biztosít.