A zöldsĂ©geket alaposan mosd meg. A sĂĄrgarĂ©pĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s karikĂĄzd fel, a cukkinit vĂĄgd fel fĂ©lhold alakĂș szeletekre, a brokkolit szedd rĂłzsĂĄira, a fokhagymĂĄt pedig aprĂłra vĂĄgd.
A sårgarépåt vékonyabbra is våghatod, hogy gyorsabban megpuhuljon a pårolås sorån.
Egy nagy serpenyĆben vagy wokban hevĂtsd fel az olĂvaolajat, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd meg egy-kĂ©t percig, amĂg illatos lesz.
Ne pirĂtsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱvĂ© vĂĄlik!
Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, cukkinit, brokkolit Ă©s zöldborsĂłt. Keverd jĂłl össze, majd önts alĂĄ egy kevĂ©s vizet (kb. 2 dl), Ă©s pĂĄrold le takarĂ©kos lĂĄngon, amĂg a zöldsĂ©gek megpuhulnak, de mĂ©g ropogĂłsak maradnak.
A zöldsĂ©geket ne pĂĄrold tĂșl, hogy megĆrizzĂ©k friss ĂzĂŒket Ă©s szĂ©p szĂnĂŒket.
Amikor a zöldsĂ©gek majdnem kĂ©szre pĂĄrolĂłdtak, szĂłrd meg Ćket szezĂĄmmaggal, Ă©s keverd össze. PĂĄrold mĂ©g 2-3 percig, hogy a szezĂĄmmag enyhĂ©n megpiruljon.
A szezĂĄmmag finom, pirĂtott Ăzt ad az Ă©telnek, de figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg.
TĂĄlald a pĂĄrolt zöldsĂ©geket melegen, mint köretet vagy fĆĂ©telt.
Friss citromlĂ©vel is megszĂłrhatod a tĂĄlalĂĄs elĆtt, hogy frissĂtĆ Ăzt adj hozzĂĄ.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.