Pårolt zöldségek szezåmmaggal tålalva friss zöldségekkel

Pårolt zöldség szezåmmaggal

A pĂĄrolt zöldsĂ©gek szezĂĄmmaggal egy igazĂĄn egyszerƱ, mĂ©gis Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, ami tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyed ebĂ©dre vagy vacsorĂĄra. A szezĂĄmmag finom, ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a zöldsĂ©geknek, miközben egĂ©szsĂ©ges zsĂ­rsavakat biztosĂ­t. A zöldsĂ©gek a pĂĄrolĂĄs sorĂĄn megƑrzik friss Ă­zĂŒket Ă©s tĂĄpanyagaikat, Ă­gy egy igazĂĄn tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt kĂ©szĂ­thetsz belƑlĂŒk. A szezĂĄmmag hozzĂĄadĂĄsĂĄval az Ă©tel nemcsak Ă­zletes, hanem tĂĄplĂĄlĂł is lesz. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs vegetĂĄriĂĄnusoknak, vegĂĄnoknak Ă©s azoknak, akik egĂ©szsĂ©ges Ă©tkezĂ©seket keresnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 150 g Brokkoli
⭕ 150 g ZöldborsĂł
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldsĂ©geket alaposan mosd meg. A sĂĄrgarĂ©pĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s karikĂĄzd fel, a cukkinit vĂĄgd fel fĂ©lhold alakĂș szeletekre, a brokkolit szedd rĂłzsĂĄira, a fokhagymĂĄt pedig aprĂłra vĂĄgd.

    A sårgarépåt vékonyabbra is våghatod, hogy gyorsabban megpuhuljon a pårolås sorån.

    2

    Egy nagy serpenyƑben vagy wokban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd meg egy-kĂ©t percig, amĂ­g illatos lesz.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱvĂ© vĂĄlik!

    3

    Add hozzå a sårgarépåt, cukkinit, brokkolit és zöldborsót. Keverd jól össze, majd önts alå egy kevés vizet (kb. 2 dl), és pårold le takarékos långon, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.

    A zöldsĂ©geket ne pĂĄrold tĂșl, hogy megƑrizzĂ©k friss Ă­zĂŒket Ă©s szĂ©p szĂ­nĂŒket.

    4

    Amikor a zöldsĂ©gek majdnem kĂ©szre pĂĄrolĂłdtak, szĂłrd meg Ƒket szezĂĄmmaggal, Ă©s keverd össze. PĂĄrold mĂ©g 2-3 percig, hogy a szezĂĄmmag enyhĂ©n megpiruljon.

    A szezåmmag finom, pirított ízt ad az ételnek, de figyelj rå, hogy ne égjen meg.

    5

    TĂĄlald a pĂĄrolt zöldsĂ©geket melegen, mint köretet vagy fƑételt.

    Friss citromlĂ©vel is megszĂłrhatod a tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy frissĂ­tƑ Ă­zt adj hozzĂĄ.