Passiógyümölcs fagylalt tálalva

Passiógyümölcs fagylalt

A passiógyümölcs fagylalt egy igazi trópusi különlegesség, amely frissítő ízével a nyári hőségben is tökéletes választás. A passiógyümölcs Dél-Amerikából származik, és intenzív, fanyar-édes íze miatt világszerte kedvelt alapanyag desszertekhez. Ebben a receptben a selymes textúra és az egzotikus aroma találkozik, így egy igazán különleges fagylaltot készíthetsz el otthon. Ha még izgalmasabb ízvilágra vágysz, próbáld meg kókusztejjel vagy egy kevés mézzel kiegészíteni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Friss passiógyümölcs
250 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
10 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A passiógyümölcsöket vágd félbe, és egy kanál segítségével kapard ki a belsejét. Szűrd át egy szitán, hogy eltávolítsd a magokat, majd tedd félre a selymes gyümölcspépet.

    A passiógyümölcs magjai ehetőek, de a fagylalt textúrája szebb lesz, ha eltávolítod őket.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a passiógyümölcspépet a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé kiemeli a passiógyümölcs friss, trópusi ízét.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.

    A túl kemény tejszínhab nehezebben keveredik a többi hozzávalóval.

    4

    Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.

    A keverést lassan, alulról felfelé végezd, hogy a tejszínhab ne törjön össze.

    5

    Add hozzá a passiógyümölcspépet a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.

    A gyümölcspépet ne keverd túl erőteljesen, hogy a fagylalt szép színe megmaradjon.

    6

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A légmentesen záródó edény segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.

    7

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a fagylaltkanalat forró vízbe.