Vágd félbe a passiógyümölcsöket, kanalazd ki a belsejüket, majd egy szitán keresztül nyomd át a pépet, hogy eltávolítsd a magokat.
Ha nem szeretnéd teljesen eltávolítani a magokat, hagyhatsz egy keveset a pépben a ropogós textúra miatt.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Keverd folyamatosan, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a passiógyümölcs pépet és a citromlevet.
A kihűlt szirupot adjuk a püréhez, mert a meleg szirup megváltoztathatja a passiógyümölcs ízét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény segít, hogy gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés nagyon fontos a sorbet állaga szempontjából, ne hagyd ki! A kapargatás megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és passiógyümölcs magokkal.
Ha túl sokáig hagyod kint, megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.