Passiógyümölcs sorbet házi készítésű frissítő desszert

Passiógyümölcs sorbet

A passiógyümölcs sorbet egy egzotikus és frissítő desszert, amely a trópusi ízek szerelmeseinek tökéletes választás. A passiógyümölcs eredetileg Dél-Amerikából származik, és intenzív, édes-savanykás ízéről híres. A sorbet története az ókori Rómáig nyúlik vissza, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat fogyasztottak a forró napokon. A modern változatban a passiógyümölcs természetes édessége és a citrom frissessége harmonikusan egyesül, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál passiógyümölcs sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
145 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Passiógyümölcs pép
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss citromlé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd félbe a passiógyümölcsöket, kanalazd ki a belsejüket, majd egy szitán keresztül nyomd át a pépet, hogy eltávolítsd a magokat.

    Ha nem szeretnéd teljesen eltávolítani a magokat, hagyhatsz egy keveset a pépben a ropogós textúra miatt.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Keverd folyamatosan, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a passiógyümölcs pépet és a citromlevet.

    A kihűlt szirupot adjuk a püréhez, mert a meleg szirup megváltoztathatja a passiógyümölcs ízét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít, hogy gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés nagyon fontos a sorbet állaga szempontjából, ne hagyd ki! A kapargatás megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és passiógyümölcs magokkal.

    Ha túl sokáig hagyod kint, megolvad.