Krémes patiszonkrémleves tålalva

Patiszonkrémleves

A patiszonkrĂ©mleves egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©s könnyed leves, amely a patiszon lĂĄgy, enyhĂ©n diĂłs Ă­zĂ©t ötvözi a tejszĂ­n selymessĂ©gĂ©vel. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen fƑtt, selymes leves illata betölti a konyhĂĄt, miközben a pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak a tĂĄlalĂĄskor. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyik titka, hogy a patiszont ne fƑzzĂŒk tĂșl, hogy megƑrizze finom Ă­zĂ©t Ă©s ĂĄllagĂĄt. Ezzel a recepttel garantĂĄltan egy könnyƱ Ă©s krĂ©mes patiszonkrĂ©mlevest kĂ©szĂ­thetsz otthon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Patiszon
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Burgonya
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 150 ml Tejszín
⭕ 5 g Só
⭕ 2 g Bors
⭕ 1 g Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A patiszont håmozd meg, vågd ketté, tåvolítsd el a magokat, majd darabold kisebb kockåkra.

    A patiszon héja néha kemény lehet, ezért érdemes alaposan meghåmozni.

    2

    A burgonyåt håmozd meg és vågd kockåkra, hogy sƱrƱbbé tegye a levest.

    A burgonya kemĂ©nyĂ­tƑtartalma segĂ­t a leves sƱrĂ­tĂ©sĂ©ben. HasznĂĄlhatsz mĂĄs zöldsĂ©geket is, pĂ©ldĂĄul sĂĄrgarĂ©pĂĄt vagy zellert.

    3

    Aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt.

    A hagymĂĄt finomra aprĂ­tsd, hogy ne legyen tĂșl dominĂĄns az Ă­ze a levesben.

    4

    Egy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    Vigyåzz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserƱvé teheti a levest.

    5

    Add hozzå a patiszont és a burgonyåt, majd pirítsd pår percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pirítås segít kiemelni a zöldségek ízét.

    6

    Öntsd fel az alaplĂ©vel, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 20-25 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek teljesen megpuhulnak.

    Hasznålhatsz zöldség- vagy csirkealaplevet is. Ha nincs alapleved, hasznålhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.

    7

    Egy botmixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    Óvatosan pĂŒrĂ©sĂ­tsd a forrĂł levest, hogy ne fröccsenjen ki. Ha nincs botmixered, hasznĂĄlhatsz turmixgĂ©pet is, de akkor hagyd kissĂ© hƱlni a levest, mielƑtt turmixolod.

    8

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s szerecsendiĂłval. Keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.

    A tejszínnel még krémesebbé teheted a levest. A szerecsendió finom, meleg ízt ad a levesnek. Kóstold meg a levest, és ízlés szerint fƱszerezd.

    9

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄkkal vagy friss petrezselyemmel.

    A pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak a levesnek. A friss petrezselyem friss Ă­zt Ă©s szĂ­nt ad a levesnek. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© tejfölt is.