A patra leveleket alaposan mosd meg, és vágd le az ereiket, hogy ne legyenek túl vastagok.
A patra levelek eltávolítása után könnyebben fel lehet őket tekerni, és jobban átjárják az ízek.
A chutneyhoz keverd össze a tamarindot, kókuszreszeléket, zöld chiliket, cukrot, koriandert, szójaszószt, sót és borsot egy turmixgépben, és készíts belőle egy sima pürét.
Ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, csökkentsd a chili mennyiségét vagy távolítsd el a magokat.
A chutney-t helyezd félre, és kezd el a patra levelek megtöltését. Minden egyes levelet kenj meg egy kis chutney-val, és óvatosan tekerd fel őket.
A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falatban egyenlő legyen az íz.
A feltekert patra leveleket gőzöld meg egy gőzölő kosárban 10-15 percig, amíg teljesen megpuhulnak és az ízek összeérnek.
A gőzölés biztosítja, hogy a levelek puhák maradjanak, miközben a chutney-t is átveszik.
A gőzölés után vágd fel a patra tekercseket kisebb darabokra, és tálald az ételt a maradék chutney-val.
A chutney-t frissen tálalhatod, hogy a hőmérsékleténél frissebb ízeket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.