Patra csípős chutney-val tálalva, frissen és színesen

Patra csípős chutney-val

A Patra egy hagyományos indiai étel, amely különféle zöld levelekből készül. A csípős chutney-val való tálalás egy friss, izgalmas ízélményt ad hozzá. A chutney finom egyensúlyt ad a patra levelek frissességének, miközben a fűszerek gazdagítják az ízélményt. Az étel tökéletesen illik egy egészséges és tápláló étkezéshez, de az indiai fűszerek gazdag ízvilága miatt egy igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Patra levelek
1 ek. Tamarind
2 ek. Kókuszreszelék
2 db Zöld chili
1 ek. Cukor
1 ek. Koriander
2 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A patra leveleket alaposan mosd meg, és vágd le az ereiket, hogy ne legyenek túl vastagok.

    A patra levelek eltávolítása után könnyebben fel lehet őket tekerni, és jobban átjárják az ízek.

    2

    A chutneyhoz keverd össze a tamarindot, kókuszreszeléket, zöld chiliket, cukrot, koriandert, szójaszószt, sót és borsot egy turmixgépben, és készíts belőle egy sima pürét.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, csökkentsd a chili mennyiségét vagy távolítsd el a magokat.

    3

    A chutney-t helyezd félre, és kezd el a patra levelek megtöltését. Minden egyes levelet kenj meg egy kis chutney-val, és óvatosan tekerd fel őket.

    A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falatban egyenlő legyen az íz.

    4

    A feltekert patra leveleket gőzöld meg egy gőzölő kosárban 10-15 percig, amíg teljesen megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A gőzölés biztosítja, hogy a levelek puhák maradjanak, miközben a chutney-t is átveszik.

    5

    A gőzölés után vágd fel a patra tekercseket kisebb darabokra, és tálald az ételt a maradék chutney-val.

    A chutney-t frissen tálalhatod, hogy a hőmérsékleténél frissebb ízeket kapj.