Patra sajttal töltve, friss korianderrel tálalva

Patra sajttal töltve

A Patra egy tradicionális indiai étel, amelyet általában a gujarati konyhában készítenek. Az étel alapja a patra levelek, amelyek különleges, enyhén kesernyés ízük miatt tökéletes alapot adnak a sajttal töltött töltelékekhez. A Patra sajttal töltve változata egy friss, ínycsiklandó étel, amelyet fűszeres túróval és sajttal készítenek, és gyakran ünnepi alkalmakkor tálalják. Az étel gazdag ízekben, és könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Patra levelek
200 g Túró
150 g Sajt
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss koriander
1 tk. Cilantro por
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A patra leveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy eltávolítsd a port és a szennyeződéseket.

    Ha a patra levelek vastagok, érdemes a vastag eret eltávolítani, hogy könnyebben fel lehessen őket tekerni.

    2

    A túrót és a sajtot egy tálban alaposan keverd össze. Add hozzá a fokhagymát, koriandert, cilantro port és fűszerpaprikát.

    A túró és a sajt keveréke adja a töltelék krémességét, ezért ügyelj, hogy jól keveredjenek össze.

    3

    Egyesével, egy-egy patra levelet tölts meg a sajtos túrókeverékkel, majd hajtsd be a levelek szélét, és szorosan tekerd fel őket, mint egy tekercset.

    A leveleket ne töltsd túl, hogy a töltelék ne szivárogjon ki a tekercsből sütés közben.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd helyezd bele a feltekert patra leveleket. Sütjük 5-7 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.

    A patra levelek szép, ropogós kérget kapnak, ha ügyelsz arra, hogy az olaj ne legyen túl forró.

    5

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak ízben, hanem színben is feldobja az ételt.