A patra leveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy eltávolítsd a port és a szennyeződéseket.
Ha a patra levelek vastagok, érdemes a vastag eret eltávolítani, hogy könnyebben fel lehessen őket tekerni.
A túrót és a sajtot egy tálban alaposan keverd össze. Add hozzá a fokhagymát, koriandert, cilantro port és fűszerpaprikát.
A túró és a sajt keveréke adja a töltelék krémességét, ezért ügyelj, hogy jól keveredjenek össze.
Egyesével, egy-egy patra levelet tölts meg a sajtos túrókeverékkel, majd hajtsd be a levelek szélét, és szorosan tekerd fel őket, mint egy tekercset.
A leveleket ne töltsd túl, hogy a töltelék ne szivárogjon ki a tekercsből sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd helyezd bele a feltekert patra leveleket. Sütjük 5-7 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
A patra levelek szép, ropogós kérget kapnak, ha ügyelsz arra, hogy az olaj ne legyen túl forró.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak ízben, hanem színben is feldobja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.