Patra sárgarépás töltelékkel, friss korianderrel és citromlével tálalva

Patra sárgarépás töltelékkel

A Patra egy hagyományos indiai étel, amely különböző fűszeres töltelékekkel készülhet, a legnépszerűbb változatok közé tartozik a sárgarépás változat. Az étel eredetileg Gujárat államából származik, és gyakran reggelire vagy vacsorára tálalják. A sárgarépás töltelék friss, ropogós, és gazdag ízvilággal rendelkezik, amely a curry levelek és a különböző fűszerek révén igazi ínycsiklandó élménnyé válik. A patra a fűszeres és édes ízek tökéletes egyensúlyát kínálja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Patra levelek (taro levelek)
1 db Sárgarépa
2 ek. Tökmag
50 g Kókuszreszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Koriander por
5 db Curry levelek
1 tk. Kömény
1 tk. Cilantro (friss koriander)
1 csipet
1 csipet Cukor
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát reszeld le finomra, és tedd egy tálba. Ha nincs taro levél, akkor helyettesíthető bármely nagyobb levéllel, de a taro leveles változat az eredeti recept.

    A sárgarépát apróra reszelve könnyebben keveredik el a fűszeres töltelékkel, és nem lesz túl nyers az íze.

    2

    A fokhagymát és a zöld chilit apróra vágd, és egy serpenyőben pirítsd meg a kókuszolajon, amíg illatos lesz.

    Ha nem szereted a csípőset, csökkentheted a chili mennyiségét, de a csípős fűszeresség alapvető eleme a receptnek.

    3

    Ezután add hozzá a reszelt sárgarépát, koriander port, köményt, curry leveleket és a kókuszreszeléket, majd keverd jól össze. Ízesítsd sóval és cukorral.

    A curry levelek és a koriander por különleges, frissítő ízt adnak a tölteléknek. Ha nincs friss koriandered, akkor szárított is használható.

    4

    A tölteléket jól keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a sárgarépában, és a kész massza könnyen formázható legyen.

    A töltelék nem lehet túl nedves, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés kókuszreszeléket, hogy megfelelő állagú legyen.

    5

    A patra leveleket egyenként helyezd a munkafelületre, és egy-egy evőkanál tölteléket tegyél közepükre. A leveleket hajtsd össze úgy, hogy a töltelék ne essen ki, majd göngyöld fel őket.

    Ügyelj arra, hogy a levelek jól záródjanak, így a töltelék nem fog kiömleni főzés közben.

    6

    A kész patrákat egy gőzölő kosárban, gőz fölött főzd 10-12 percig, amíg a levelek megpuhulnak, és a töltelék teljesen átsül.

    A gőzölés segít a fűszerek ízeinek összeérésében, és a tölteléket is finom puhává teszi.

    7

    A gőzölt patrákat friss korianderlevelekkel és egy kevés citromlével tálald, hogy friss ízt adjanak a fogásnak.

    A friss koriander a töltelék fűszeres ízét kiemeli, míg a citromlé segít frissé varázsolni az ételt.