Az édesburgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A zöldpaprikát és a paradicsomot is apróra vágd. A hagymát és fokhagymát pedig finomra zúzd vagy aprítsd.
Ha gyorsabban akarod elkészíteni, az édesburgonyát előre megfőzheted.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A vaj gazdag ízt ad a pav bhajihoz, így érdemes kicsit több vajat használni, hogy finomabb legyen.
Add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, és főzd őket pár percig, amíg a paradicsomok felpuhulnak és a zöldpaprika megpuhul.
A friss zöldpaprika és paradicsom biztosítja a pav bhaji friss ízét.
Ezután add hozzá a főtt édesburgonyát, a pav bhaji masalát, sót és borsot. Keverd össze, majd egy botmixerrel pürésítsd a keveréket, hogy sima szószt kapj.
A botmixer használata segít abban, hogy a pav bhaji szósz sima és krémes legyen.
Tedd vissza a keveréket a serpenyőbe, és hagyd főzni 5-10 percig, hogy a fűszerek és az édesburgonya teljesen összeérjenek.
Ha a szósz túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Tálalás előtt süsd meg a pavokat vajon, hogy ropogósak legyenek. Tálald a pav bhajit a vajjal megkent pavokkal.
A vajjal pirított pavok ropogósak és gazdag ízűek lesznek, így az étel különlegesebbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.