Pav Bhaji édesburgonyával, egy tálban krémes édesburgonyás szósz, ropogós zsemlékkel és vajjal

Pav Bhaji édesburgonyával

A pav bhaji az indiai konyha egyik legismertebb utcai ételének számít, amely Mumbai városából indult. Az ételt gyorsan készítették a munkások számára, és a gazdag, fűszeres burgonyás szósz és a ropogós zsemle kombinációja miatt vált igazi klasszikussá. Az édesburgonya hozzáadása egy édes, de mégis fűszeres változatot kínál, amely gazdagabbá teszi a pav bhaji élményét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Édesburgonya
100 g Zöldpaprika
2 db Paradaicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
1 ek. Pav bhaji masala
1 tk.
0.5 csipet Fekete bors
6 db Pav (indiai zsemlék)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A zöldpaprikát és a paradicsomot is apróra vágd. A hagymát és fokhagymát pedig finomra zúzd vagy aprítsd.

    Ha gyorsabban akarod elkészíteni, az édesburgonyát előre megfőzheted.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A vaj gazdag ízt ad a pav bhajihoz, így érdemes kicsit több vajat használni, hogy finomabb legyen.

    3

    Add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, és főzd őket pár percig, amíg a paradicsomok felpuhulnak és a zöldpaprika megpuhul.

    A friss zöldpaprika és paradicsom biztosítja a pav bhaji friss ízét.

    4

    Ezután add hozzá a főtt édesburgonyát, a pav bhaji masalát, sót és borsot. Keverd össze, majd egy botmixerrel pürésítsd a keveréket, hogy sima szószt kapj.

    A botmixer használata segít abban, hogy a pav bhaji szósz sima és krémes legyen.

    5

    Tedd vissza a keveréket a serpenyőbe, és hagyd főzni 5-10 percig, hogy a fűszerek és az édesburgonya teljesen összeérjenek.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    6

    Tálalás előtt süsd meg a pavokat vajon, hogy ropogósak legyenek. Tálald a pav bhajit a vajjal megkent pavokkal.

    A vajjal pirított pavok ropogósak és gazdag ízűek lesznek, így az étel különlegesebbé válik.