Pav Bhaji spen贸ttal, egy t谩lban kr茅mes burgony谩s sz贸sz, ropog贸s zseml茅kkel 茅s friss spen贸ttal

Pav Bhaji spen贸ttal

A pav bhaji az indiai konyha egyik legismertebb utcai 茅tel茅nek sz谩m铆t, amely Mumbai v谩ros谩b贸l indult. Az 茅telt gyorsan k茅sz铆tett茅k a munk谩sok sz谩m谩ra, 茅s a gazdag, f疟szeres burgony谩s sz贸sz 茅s a ropog贸s zsemle kombin谩ci贸ja miatt v谩lt igazi klasszikuss谩. A spen贸ttal val贸 v谩ltozat extra t谩pl谩l贸 茅s friss z枚ld sz铆nt ad az 茅telnek, 铆gy m茅g gazdagabb谩 teszi a pav bhaji 茅lm茅ny茅t.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
300 g Burgonya
100 g Z枚ldpaprika
2 db Paradaicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
1 ek. Pav bhaji masala
1 tk. S贸
0.5 csipet Fekete bors
100 g Friss spen贸t
6 db Pav (indiai zseml茅k)

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A burgony谩t h谩mozd meg 茅s v谩gd kis darabokra. A z枚ldpaprik谩t 茅s a paradicsomot is apr贸ra v谩gd. A hagym谩t 茅s fokhagym谩t pedig finomra z煤zd vagy apr铆tsd.

    Ha gyorsabban akarod elk茅sz铆teni, a burgony谩t el艖re megf艖zheted.

    2

    Egy serpeny艖ben olvaszd fel a vajat, majd add hozz谩 a hagym谩t 茅s a fokhagym谩t. Pir铆tsd 艖ket 眉vegesre.

    A vaj gazdag 铆zt ad a pav bhajihoz, 铆gy 茅rdemes kicsit t枚bb vajat haszn谩lni, hogy finomabb legyen.

    3

    Add hozz谩 a paradicsomot 茅s a z枚ldpaprik谩t, 茅s f艖zd 艖ket p谩r percig, am铆g a paradicsomok felpuhulnak 茅s a z枚ldpaprika megpuhul.

    A friss z枚ldpaprika 茅s paradicsom biztos铆tja a pav bhaji friss 铆z茅t.

    4

    Ezut谩n add hozz谩 a f艖tt burgony谩t, a pav bhaji masal谩t, s贸t 茅s borsot. Keverd 枚ssze, majd egy botmixerrel p眉r茅s铆tsd a kever茅ket, hogy sima sz贸szt kapj.

    A botmixer haszn谩lata seg铆t abban, hogy a pav bhaji sz贸sz sima 茅s kr茅mes legyen.

    5

    Tedd vissza a kever茅ket a serpeny艖be, 茅s hagyd f艖zni 5-10 percig, hogy a f疟szerek 茅s a burgonya teljesen 枚ssze茅rjenek.

    Ha a sz贸sz t煤l s疟r疟v茅 v谩lik, adj hozz谩 egy kev茅s vizet, hogy el茅rd a k铆v谩nt 谩llagot.

    6

    Add hozz谩 a friss spen贸tot, 茅s f艖zd m茅g p谩r percig, am铆g a spen贸t teljesen megpuhul 茅s 枚sszeesik.

    A spen贸t 铆ze nagyszer疟en illik a pav bhajihoz, 茅s friss, z枚ld sz铆nt ad az 茅telnek.

    7

    T谩lal谩s el艖tt s眉sd meg a pavokat vajon, hogy ropog贸sak legyenek. T谩lald a pav bhajit a vajjal megkent pavokkal.