Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd, hogy teljesen megpuhuljanak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A vaníliarudat is tedd a tejszínbe, miután kikapartad a magjait, így még intenzívebb lesz az íze. A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne égjen le.
Adj hozzá mézet és az aprított pekándiót, majd alaposan keverd el.
A méz helyett használhatsz juharszirupot is. A pekándiót pirítsd meg enyhén sütőben vagy serpenyőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, mielőtt a poharakba öntöd a keveréket, különben darabos lesz a panna cotta.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy megszilárduljon.
Ha gyorsabban szeretnéd lehűteni a panna cottát, tedd jégfürdőbe a poharakat, mielőtt a hűtőbe rakod.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss pekándiódarabokkal és egy levél mentával a tetején, hogy különleges megjelenést kapjon.
A díszítéshez karamellizált pekándiót is használhatsz. A menta helyett használhatsz citromfüvet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.