Pezsgős tésztájú focaccia tálalva

Pezsgős tésztájú focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A pezsgős tésztájú focaccia egy különleges változata a hagyományos focacciának, amelyet a pezsgő gazdag íze ad. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletesen passzol egy mediterrán étkezéshez, vagy egy könnyű vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
200 ml Pezsgő
1 cs. Sütőpor
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    Használj átszitált lisztet, hogy a focaccia könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Öntsd hozzá a pezsgőt és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    A pezsgő helyett használhatsz szénsavas vizet is, ha nincs kéznél pezsgő, de a pezsgő különleges ízt ad a tésztának. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg összeáll.

    3

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Az olívaolajjal kikent tepsi megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és ropogósabb alapot biztosít.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj oda, hogy ne égjen meg a focaccia. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    5

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focaccia tetejét meglocsolhatod egy kevés olívaolajjal és megszórhatod tengeri sóval tálalás előtt.