Pho pacalos-marhaínas tálban tálalt pacalos marhahúsos rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho pacalos-marhaínas

A pho pacalos-marhaínas egy különleges vietnami étel, amelyben a pacalos marhahús gazdagítja a tradicionális pho ízét. Az étel származása Vietnamból ered, és a helyiek gyakran választják a hideg hónapokban, mivel a gazdag alaplé és a fűszeres húsok igazán melegítő hatással bírnak. A pho pacalos-marhaínas friss korianderrel és lime-lal tálalva válik igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
250 g Marhahús (pl. pacalos marha)
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pacalos marhahúst vékony szeletekre vágd, és tedd félre. A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.

    A marhahúst félig fagyott állapotban könnyebben vékonyra szeletelheted.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss, finomra vágott zöldhagymával és korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!