Pho szójaszósszal tálalva, gazdag leves friss korianderrel és lime szeletekkel.

Pho szójaszósszal

A pho leves az egyik legismertebb vietnámi étel, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend. A pho szójaszósszal egy különleges változata ennek az ételnek, amely a mély, gazdag szójaszószos ízvilágot ötvözi a friss korianderrel és lime-mal. Ez a leves különösen a hűvösebb napokon vagy étkezés után ideális választás, mivel felfrissít és energiával tölt fel. A szójaszósz használata a pho-ban egy kis extra umami ízt ad hozzá, ami még gazdagabbá teszi az ételt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed, de tápláló étkezéshez!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (filé)
1 l Húsleves alaplé
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
4 ek. Szójaszósz
200 g Rizstészta
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
1 db Jalapeño paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, és tedd félre. Ha a hús túlságosan vastag, akkor nehezebben fog puhulni, és nem lesz olyan ízletes a pho.

    Használj jól éles kést a vékony szeletek vágásához!

    2

    A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd vágd őket apróra. A gyömbért hámozd meg, és szeleteld fel vékony karikákra.

    A gyömbért frissen vágva még intenzívebb ízt ad a levesnek!

    3

    Forralj fel egy liter húsleves alaplét egy nagy fazékban. Amint felforrt, add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért és szójaszószt. Keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz segít mélyíteni a pho ízét, de figyelj, hogy ne tedd túl sósá a levest!

    4

    A rizstésztát a csomagolás szerint készítsd el: forralj vizet, és tedd bele a tésztát pár percre, amíg meg nem puhul. Ha kész, szűrd le, és tedd félre.

    Ne főzd túl a rizstésztát, mert könnyen szétmállik!

    5

    A levest addig főzd, amíg a hagyma és fokhagyma teljesen át nem adják az ízüket. Ezt követően a húsdarabokat tedd a levesbe, és főzd 5-7 percig, amíg a hús puha lesz.

    Ha sűrűbb levest szeretnél, hagyd tovább főzni a levest, hogy koncentráltabb legyen.

    6

    Tálalás előtt vágd fel a lime-ot és a jalapeñót szeletekre. A koriandert apróra vágd fel.

    A lime frissességet ad a levesnek, míg a jalapeño pikáns ízt kölcsönöz neki.

    7

    A leveses tálkákba tedd a rizstésztát, majd öntsd rá a forró levest. Szórj a tetejére koriandert, és helyezd a lime szeleteket és jalapeñót a tálak mellé.

    A pho-t mindig friss hozzávalókkal tálald, hogy megőrizzék a friss ízeket!