A tenger gyümölcseit (garnéla, kagyló, polip) tisztítsd meg és tedd félre. A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.
A tenger gyümölcsei gyorsan megsülnek, így érdemes előre felkészíteni őket, hogy ne főjenek túl.
Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.
Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.
A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.
Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.
A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.
Tedd a tenger gyümölcseit a kész leveshez, és főzd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A tenger gyümölcsei gyorsan főnek, így ne főzd őket túl, hogy megőrizzék a frissességüket.
Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és menta levelekkel, valamint a rizstésztával.
A menta frissessége és az aroma még jobban kiemelik a pho ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.