Pho tenger gyĂŒmölcseivel tĂĄlban tĂĄlalt tenger gyĂŒmölcseivel rizstĂ©szta leves, friss korianderrel Ă©s lime szeletekkel

Pho tenger gyĂŒmölcseivel

A Pho tenger gyĂŒmölcseivel egy kĂŒlönleges vietnami Ă©tel, amely a tenger gyĂŒmölcsei gazdag Ă­zĂ©t ötvözi a hagyomĂĄnyos pho leves gazdag alaplĂ©jĂ©vel. A pho törtĂ©nete több mint 100 Ă©vre nyĂșlik vissza, Ă©s az Ă©tel a vietnami konyha alapja lett. Az Ă©telt kĂŒlönösen friss korianderrel Ă©s lime-lal tĂĄlalva Ă©lvezhetjĂŒk, Ă­gy a tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© vĂĄlik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g RizstĂ©szta
⭕ 250 g Tenger gyĂŒmölcsei (pl. garnĂ©la, kagylĂł, polip)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 5 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 3 db SzegfƱszeg
⭕ 1 l Hal alaplĂ©
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 db Lime
⭕ 1 csokor Friss menta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyĂŒmölcseit (garnĂ©la, kagylĂł, polip) tisztĂ­tsd meg Ă©s tedd fĂ©lre. A hagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt hĂĄmozd meg Ă©s szeleteld fel.

    A tenger gyĂŒmölcsei gyorsan megsĂŒlnek, Ă­gy Ă©rdemes elƑre felkĂ©szĂ­teni Ƒket, hogy ne fƑjenek tĂșl.

    2

    Egy nagy edĂ©nyben tedd a hal alaplĂ©t, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt, gyömbĂ©rt, fahĂ©jat, szegfƱszeget Ă©s a szĂłjaszĂłszt. FƑzd a levest 20-30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pho alaplĂ©jĂ©t alacsony lĂĄngon fƑzd, hogy az összes fƱszer Ă©s hĂșs Ă­ze gazdagodjon.

    3

    AmĂ­g a leves fƑ, fƑzd meg a rizstĂ©sztĂĄt a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint, majd szƱrd le Ă©s öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel.

    A rizstĂ©szta hideg vĂ­zzel valĂł öblĂ­tĂ©se segĂ­t elkerĂŒlni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkĂ©szĂŒlt a leves, szƱrd le, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a fƱszereket. Tedd vissza az edĂ©nybe, Ă©s Ă­zesĂ­tsd a levet sĂłval Ă©s friss lime-lĂ©val.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromåjåhoz, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tedd a tenger gyĂŒmölcseit a kĂ©sz leveshez, Ă©s fƑzd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g megpuhulnak.

    A tenger gyĂŒmölcsei gyorsan fƑnek, Ă­gy ne fƑzd Ƒket tĂșl, hogy megƑrizzĂ©k a frissessĂ©gĂŒket.

    6

    Tålald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és menta levelekkel, valamint a rizstésztåval.

    A menta frissessége és az aroma még jobban kiemelik a pho ízét.