Pho tenger gyümölcseivel tálban tálalt tenger gyümölcseivel rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho tenger gyümölcseivel

A Pho tenger gyümölcseivel egy különleges vietnami étel, amely a tenger gyümölcsei gazdag ízét ötvözi a hagyományos pho leves gazdag alapléjével. A pho története több mint 100 évre nyúlik vissza, és az étel a vietnami konyha alapja lett. Az ételt különösen friss korianderrel és lime-lal tálalva élvezhetjük, így a tenger gyümölcseivel készült változat még különlegesebbé válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
250 g Tenger gyümölcsei (pl. garnéla, kagyló, polip)
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
1 csokor Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseit (garnéla, kagyló, polip) tisztítsd meg és tedd félre. A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.

    A tenger gyümölcsei gyorsan megsülnek, így érdemes előre felkészíteni őket, hogy ne főjenek túl.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tedd a tenger gyümölcseit a kész leveshez, és főzd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A tenger gyümölcsei gyorsan főnek, így ne főzd őket túl, hogy megőrizzék a frissességüket.

    6

    Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és menta levelekkel, valamint a rizstésztával.

    A menta frissessége és az aroma még jobban kiemelik a pho ízét.