Pho tojással tálban tálalt tojásos rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho tojással

A pho tojással egy különleges vietnami étel, amely a hagyományos pho leves friss, tápláló változata. A tojás egy újabb réteget ad az étel gazdag ízvilágához. A pho története több mint 100 évre nyúlik vissza, és mára világszerte ismertté vált. A tojás hozzáadása nemcsak ízesíti, hanem táplálóbbá is teszi az ételt. A pho tojással friss korianderrel és lime-lal tálalva válik igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
2 db Tojás
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat tedd forrásban lévő vízbe, és főzd 7-8 percig, hogy kemény tojást kapj. Ezután hámozd meg őket és tedd félre.

    A tojásokat hideg vízben öblítve könnyebben hámozhatók.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss, finomra vágott zöldhagymával, korianderrel, lime szeletekkel, a főtt tojással és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!