Kezdd azzal, hogy a diót durvára vágod. Ha előre tört diót használsz, akkor ezt a lépést kihagyhatod.
A diót pirítsd meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.
A mascarpone sajtot keverd össze a vaníliás cukorral és a mézzel, hogy sima krémet kapj.
A mascarpone krémet ízesítheted egy kevés citromhéjjal is.
A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, mindkét oldalát 1-2 percig pirítsd, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Ügyelj arra, hogy ne égesd meg a tésztát.
A kész piadinát kend meg a mascarpone krémmel. Ezután kanalazd rá a fügélekvárt egyenletesen.
A krém és a lekvár mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Szórd meg a diós töltelékkel, és egy kis extra mézet is csorgathatsz rá, ha szeretnéd édesebb ízvilágot.
A méz helyett használhatsz juharszirupot is.
A piadinát hajtsd félbe, és azonnal tálald.
Azonnal tálalva a piadina még puha és meleg, így az ízek jobban érvényesülnek. Ha szeretnéd, a félbehajtás előtt még egy kis dióval is megszórhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.