Picante de pollo vegano szejtánnal, paprikával és korianderrel tálalva

Picante de pollo vegano

A Picante de pollo vegano egy mexikói étel vegán változata, amely szejtánt használ a csirke helyett, és gazdag fűszeres ízvilággal rendelkezik. Ezt az ételt a mexikói konyhában a fűszeres ételek kedvelői számára készítik. A koriander és lime frissítő ízei remekül kiegészítik a fűszeres szejtánt, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a vegán mexikói ételek világát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szejtán
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Zöld paprika
1 csokor Friss koriander
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Chili por
1 db Lime
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
200 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paprikákat szintén vágd fel kis kockákra.

    Ha gyorsan szeretnéd felkockázni a paprikákat, használj egy zöldség hámozót, hogy szép egyforma darabokat kapj.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, akkor ne pirítsd túl erős lángon.

    3

    Add hozzá a paprikákat és pirítsd őket 5 percig, amíg megpuhulnak.

    A paprikák ne főjenek túl puhára, mert akkor elveszítik a friss, ropogós textúrájukat.

    4

    A szejtánt vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a serpenyőhöz. Pirítsd együtt a paprikákkal 5-7 percig, amíg a szejtán enyhén megpirul.

    A szejtán hamar megszívja a fűszereket, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki.

    5

    Szórd rá a fűszerpaprikát, köményt, chili port, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A chili mennyiségét ízlés szerint variálhatod, ha szereted a csípősebb ízeket, bátran adj hozzá még chili port.

    6

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és párold 10 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, adj hozzá még egy kevés alaplevet, hogy elérd a kívánt állagot.

    7

    Végül szórd rá a friss koriandert, és facsard rá a lime levét.

    A lime frissítő íze kiemeli a fűszeres étel gazdag ízvilágát.