A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paprikákat szintén vágd fel kis kockákra.
Ha gyorsan szeretnéd felkockázni a paprikákat, használj egy zöldség hámozót, hogy szép egyforma darabokat kapj.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, akkor ne pirítsd túl erős lángon.
Add hozzá a paprikákat és pirítsd őket 5 percig, amíg megpuhulnak.
A paprikák ne főjenek túl puhára, mert akkor elveszítik a friss, ropogós textúrájukat.
A szejtánt vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a serpenyőhöz. Pirítsd együtt a paprikákkal 5-7 percig, amíg a szejtán enyhén megpirul.
A szejtán hamar megszívja a fűszereket, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki.
Szórd rá a fűszerpaprikát, köményt, chili port, sót és borsot, majd jól keverd össze.
A chili mennyiségét ízlés szerint variálhatod, ha szereted a csípősebb ízeket, bátran adj hozzá még chili port.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és párold 10 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
Ha a szósz túl sűrűvé válik, adj hozzá még egy kevés alaplevet, hogy elérd a kívánt állagot.
Végül szórd rá a friss koriandert, és facsard rá a lime levét.
A lime frissítő íze kiemeli a fűszeres étel gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.