Pikáns paradicsomos palacsinta frissen sütve

Pikáns paradicsomos palacsinta

A paradicsomos ételek az olasz és magyar konyha egyik alapját képezik, és ez a pikáns paradicsomos palacsinta egy különleges csavart ad a hagyományos recepthez. A csípős paprika és a paradicsomszósz tökéletes egyensúlyt alkot, míg a sült sajt még gazdagabbá teszi ezt az ízletes fogást. Ha szereted a fűszeres és mediterrán hangulatú ételeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
300 g Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Csípős paprika
2 ek. Sűrített paradicsom
1 tk. Bazsalikom
1 tk. Oregánó
0.5 tk. Őrölt fekete bors
100 g Reszelt sajt (parmezán vagy trappista)
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáld át, hogy a palacsinta könnyebb legyen.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát. Ha nincs, használj sima vizet.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    Ez segít, hogy a tészta simább legyen.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg, ha buborékok jelennek meg a tetején.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinta tapad, használj több olajat.

    7

    A paradicsomokat vágd apró kockákra, a csípős paprikát szintén aprítsd fel.

    A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    8

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.

    Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg.

    9

    Add hozzá a paradicsomot, a csípős paprikát és a sűrített paradicsomot, majd közepes lángon főzd 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Ha túl savanyú a paradicsom, adj hozzá egy kevés cukrot.

    10

    Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és fekete borssal, majd keverd össze alaposan.

    Használhatsz friss vagy szárított fűszernövényeket is.

    11

    A kész palacsintákat töltsd meg a pikáns paradicsomos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, különben nehéz lesz őket feltekerni.

    12

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.

    Használhatsz mozzarella, cheddar vagy parmezán sajtot is.

    13

    Tálald frissen, bazsalikomlevéllel díszítve.

    A bazsalikom helyett más friss fűszernövényt is használhatsz, például petrezselymet vagy oregánót.