Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy a palacsinta könnyebb legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát. Ha nincs, használj sima vizet.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
Ez segít, hogy a tészta simább legyen.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg, ha buborékok jelennek meg a tetején.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinta tapad, használj több olajat.
A paradicsomokat vágd apró kockákra, a csípős paprikát szintén aprítsd fel.
A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.
Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg.
Add hozzá a paradicsomot, a csípős paprikát és a sűrített paradicsomot, majd közepes lángon főzd 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Ha túl savanyú a paradicsom, adj hozzá egy kevés cukrot.
Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és fekete borssal, majd keverd össze alaposan.
Használhatsz friss vagy szárított fűszernövényeket is.
A kész palacsintákat töltsd meg a pikáns paradicsomos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, különben nehéz lesz őket feltekerni.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.
Használhatsz mozzarella, cheddar vagy parmezán sajtot is.
Tálald frissen, bazsalikomlevéllel díszítve.
A bazsalikom helyett más friss fűszernövényt is használhatsz, például petrezselymet vagy oregánót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.