Pina colada palacsinta tálalva

Pina colada palacsinta

A Pina colada palacsinta egy igazi trópusi desszert, amely a kókusz és ananász ízét ötvözi a palacsinta puhaságával. A Pina colada likőr egy kis frissítő alkoholt ad a desszertnek, így ideális választás nyári partikra vagy különleges alkalmakra. A palacsinta lágy és gazdag textúrája tökéletesen illeszkedik a trópusi ízvilághoz, és egyedi élményt nyújt minden falatban. Ez a recept egy igazán különleges módja annak, hogy a Pina colada koktélt desszert formájában élvezhessük.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
50 ml Ananász lé
50 ml Kókusztej
30 ml Pina colada likőr

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, és a csipet sót.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást a tésztában.

    2

    Üsd bele a tojásokat, és add hozzá a tejet, az ananász levét, és a kókusztejet. Keverd simára a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, mert a palacsinta kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    3

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleöntöd. A serpenyőt vékonyan kend ki olajjal, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

    4

    Önts a tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg.

    5

    Miután a palacsinták elkészültek, locsold meg őket egy kis Pina colada likőrrel.

    A likőrt óvatosan adagold, hogy a palacsinta ne ázzon el.

    6

    Tálald a Pina colada palacsintákat frissen, és ha szeretnéd, díszítheted egy kis kókuszreszelékkel.

    A palacsintákat melegen tartsd tálalásig, például egy melegített sütőben.