Pirított gombás Sujebi, friss korianderrel díszítve

Pirított gombás Sujebi

A Sujebi egy tradicionális koreai étel, amelytől az étkezés gazdag és tápláló lesz. A levesben lévő friss gombák és a fűszeres szójaszósz harmonikus ízkombinációt alkotnak, míg a friss tészta kiegészíti a gazdag alapot. Ezt a levest hagyományosan különleges alkalmakra készítik Koreában, és a családi étkezések elengedhetetlen része. A pirított gombák füstös íze még gazdagabbá teszi a szintén laktató Sujebi ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér liszt
1 db Tojás
150 ml Víz
1 csipet
200 g Friss gomba
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 szegfű Fokhagyma
1 ek. Szójaszósz
500 ml Zöldség alaplé
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a tojást egy tálba tedd, majd fokozatosan adj hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Add hozzá a csipet sót, és gyúrd össze alaposan.

    A tésztát ne legyen túl lágy, mert a sujebi tésztája keményebb kell legyen, hogy jól bírja a főzést.

    2

    A tésztát pihentesd 20 percig. Ezen idő alatt a gombát apró darabokra vágd, a vöröshagymát és fokhagymát pedig finomra aprítva készítsd elő.

    A pihentetett tészta könnyebben formálható és nem ragad, ha egy kis lisztet használsz.

    3

    A gombát egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg a nedvessége elpárolog, és szép barna színt kap. Add hozzá a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább.

    A gombát ne rakd túl sokat a serpenyőbe egyszerre, hogy ne főjön, hanem piruljon.

    4

    Közben a tésztát vedd elő, és egyenletesen oszlasd el a felületén. Vágd kisebb darabokra, és forgasd őket vízben, hogy kis klumpszerű formákat kapj.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kis liszt segíthet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    Miután a gomba és a hagyma megpirult, add hozzá a szójaszószt és a zöldség alaplét. Keverd össze, és hagyd, hogy a leves felforrjon.

    A szójaszósz gazdag ízt ad az ételnek, ezért figyelj arra, hogy ne legyen túl sós, ha alaplét használsz.

    6

    A forró levesbe tedd bele a tésztát, és főzd kb. 10 percig, amíg a tésztadarabok megpuhulnak és átveszik a leves ízét.

    A tésztadarabok a levesben gyorsan megpuhulnak, figyelj arra, hogy ne főzd túl őket.

    7

    Miután a tészta megfőtt, szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.

    A friss koriander frissességet ad az ételnek, és remekül kiegészíti a gomba és a szójaszósz ízét.